Upptäck yogaevents

Yogayama

Yogayama

Här hittar du yogakurser, yogaresor, kursstarter och festivaler

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben, mejla din information till info@yogafordig.nu

The Soul of Mantra – Live! Deva Premal & Miten med Manose (Stockholm)

Datum: 21 Okt 2018

Välkommen till en magisk afton med mantra, sång, glädjefyllt firande och meditativ stillhet. Vi får njuta av Deva Premals själfyllda sång, Mitens inspirerande låtar och Manoses mästerliga flöjtspel. På scen finner vi även kanadensaren Joby Baker på bas och den danske slagverkaren Rishi. Tillsammans slår den här begåvade ensemblen en musikalisk bro mellan världens brus och djup meditation.
Söndag 21 oktober kl. 19.00 på Konserthuset i Stockholm

Läs mer här

Möjligheternas retreat (Indien)

Datum: 25 Okt 2018

För dig som vill ta din yoga till en ny nivå. Följ med oss till Indien, Yogans hemland!

Vi bor på Swan Yogaretreat i Goa. Långt borta från vardagens distraktioner ges du möjligheten att bredda ditt perspektiv, fördjupa din insikt och skapa balans utifrån ditt unika jag och dina förutsättningar.

Förädla dina kunskaper i Yoga & Meditation. Njut och stärks av Ayurvediskabehandlingar & Vegetarisk kost.

Namasté Lena & Heléne

Dautm: 25 oktober – 6 november

Kontakt: Lena Sjöberg  lena@wellnesshouseyoga.se

Läs mer här

Yogalärarutbildning, 250 tim/Yogainstruktörsutbildning, 160 tim Västerås

Datum: 26 Okt 2018 Instruktör: Lena Björkblad

Yogainstruktörsutbildningen i traditionell Hatha Yoga omfattar 160 timmar och består av fyra utbildningstillfällen (del 1-4). Detta är utbildningen för dig som snabbt vill komma igång med att ge egna kurser.

Yogalärarutbildningen är en påbyggnad på instruktörsutbildningen med ytterligare 3 utbildningstillfällen (del 5-7) och omfattar då totalt 250 timmar. Utbildningen är certifierad av Yoga Alliance Professionals.

Utbildningen vänder sig till dig som har minst 2 års erfarenhet av Yoga och som vill börja lära ut Hatha Yoga till andra. Utbildningen passar även dig som vill utveckla dina yogakunskaper.

Läs mer och anmäl dig här

3-dagars helgretreat med Vijnana Yoga

Datum: 26 Okt 2018 - 28 Okt 2018 Instruktör: Cecilia Götherström

Under helgen kommer vi att fokusera på att hitta hem igen, till ditt inre, din styrka, din rytm, din inspiration, ditt varande.

Vijnana Yogan kommer ur, och är inte urskild från, den Klassiska Yogan – så som den lärdes ut innan Yoga började delas upp under olika namna och grenar.

Egen tid för promenader och chans att välja till en massage finns.

Kurskostnad 2200:-.
Kost och logi 1700:- (2-bäddsrum) och 1500:- (3-4 bäddsrum)

Anmälan och frågor sänds till: karin@karinward.se

Läs mer

Kursstart Mediyoga Stress & Utbrändhet 1 (Göteborg)

Datum: 26 Okt 2018 Instruktör: CATARINA LUNDBLAD

En kurs i MediYoga (medicinsk yoga) för dig som känner dig stressad, är på väg “in i väggen” eller är utbränd (har utmattningssyndrom). Du får konkreta verktyg, tips, fakta, yogaövningar och meditationer som kan hjälpa dig tillbaka till kraft och glädje. Allt sker i ett lugnt tempo, där du deltar på dina egna villkor och lyssnar inåt till vad som känns bra just för dig.

Dessutom får du arbeta med hemuppgifter mellan kurstillfällena, vilket gör det lättare för dig att hitta din egen unika väg till balans. 90-sidig bok + två CD-skivor med guidade yogapass och meditationer ingår.

Lärare: Catarina Lundblad, lärare och terapeut i MediYoga
Tid: Fredagar kl. 13.30-16.00 (åtta tillfällen)
Plats: Yoga Treats, Kastellgatan 22 (Linnéstaden), Göteborg

Läs mer här

Utbildning Ayurveda, steg 2

Datum: 27 Okt 2018 - 28 Okt 2018

Vi går vidare i Ayurvedisk grundkunskap vilket innebär att vi lär oss om livsgnistan, agni och dess olika former, matsmältningen och tecken på obalanser samt hur vi kan åtgärda dessa. Steg 2 omfattar också kroppens sju vävnader och smakernas betydelse. Vi går också in på pulsavläsning och andra metoder för att urskilja ditt hälsotillstånd.

Läs mer här

Yogalärarutbildning, Iyengaryoga

Datum: 01 Nov 2018

Utbildningens syfte är att göra dig välförberedd inför de krav som ställs för att bli godkänd på examen till internationellt certifierad Iyengar yogalärare.

Utbildningen består av 20 helger lördag – söndag i Göteborg samt två långhelger på en kursgård. Förutom egen asanapraktik och träning i att undervisa i ställningarna lär du dig grundligt att observera och justera ställningarna. Hur du hjälper människor tillrätta med mindre skador och problem samt  gravida. Enkel pranayama och restorative yoga. Yogateori, Yoga Sutras och Bhagavad Gita samt texter av familjen Iyengar. Anatomi och fysiologi förutom praktisk handledning i att starta upp egen yogaundervisning. Deltagarantal max 20. Förutom Leela Grethe Hansen, som är huvudläraren och ansvarig för utbildningen, får vi besök av internationella gästlärare. Leela har utbildad Iyengaryogalärare sedan år 2000.

Mer information

Yogaretreat med Iyengaryoga

Datum: 01 Nov 2018 - 04 Nov 2018 Instruktör: Leela Grethe Hansen

Yogaretreat med Iyengaryoga på Sörby retreatcenter i Halland. Få energi i kroppen och lugn i hjärnan under allhelgonahelgen på en miljö prisad kursgård, där maten är närodlat och ekologisk.

Läs mer här

Life coaching & yoga. A meaningful weekend in Stockholm

Datum: 02 Nov 2018 - 04 Nov 2018 Instruktör: Aurelia and Heidi

What are your ingredients to live a fulfilled life? And how can you explore the richness of life more?

Find the energy to make room for what’s important to you!

”Re-energize your life” is a weekend program that blends seminar elements with fulfillment and life coaching, supported by daily yoga and meditation. We tailored this retreat to be open to everyone – experience in yoga is not required.

The retreat language is English.

Läs mer