Upptäck yogaevents

Yogayama

Yogayama

Här hittar du yogakurser, yogaresor, kursstarter och festivaler

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben, mejla din information till info@yogafordig.nu

Meditationsretreat – Vem är jag

Datum: 18 Nov 2018 - 18 Nov 2018 Instruktör: Tina Ikonomidou

Ett tystnadsretreat för dig som har mediterat tidigare och vill gå djupare in i din meditation och utforskandet i vem du är när skalen faller. Du kommer få verktyg för att gå djupare in i dig själv genom olika former av meditation.

Vi kommer inte använda det verbala språket för kommunikation, utan ägnar dagen till att lyssna till den eventuella inre dialogen genom tankar och känslor. Genom vår meditation låter vi även den dialog mjukna så vi kan lyssna in vad som finns under det.

Läs mer

Yogaresa till Thailand

Datum: 19 Nov 2018 - 30 Nov 2018

Äntligen – nu finns en svensk arrangör av yogaresor till Thailand!

Vi på svenska Yoga Resort Thailand finns här i Thailand för dig. Låt din dröm bli verklighet och boka en yogaresa till förstklassiga Anantasila i Hua Hin.

Vi erbjuder även andra möjligheter att bo för dig som yogautövare eller yogalärare. Exempelvis bungalows på närmast orörd strand.

Hör av dig så tar vi det därifrån!

Kontakta oss via mejl!

Läs mer här

KUNDALINIYOGA MED CAMILLA I VASASTAN

Datum: 20 Nov 2018 - 20 Nov 2018 Instruktör: Camilla Lund Elander

VILA! Yoga mot stress och för återhämtning.  Ett långt skönt kundaliniyoga-pass, lång avslappning och meditation för bättre sömn och rytm i livet. Bra för dig som behöver komma ner i varv, komma till ro och vila.  Max 15 deltagare.

250 kr.

Plats: Vikingagatan 29 på det vackra yogacentret Mamita. Närmaste T-banestation: St Eriksplan. Närmaste pendeltågsstation: Odenplan

Kursen passar både dig som yogat tidigare och för dig som är ny. Inga förkunskaper krävs.

Läs mer

Satsang weekend

Datum: 23 Nov 2018 - 25 Nov 2018

Tre satsang weekends med Giten om meditation, ensamhet och döden, augusti 2018 – februari 2019, som kan bokas som en serie satsang weekends eller bokas som separata weekends.

Ett sökande efter lycka och frihet

Under dessa satsanger kommer Giten att prata om Kaivalya Upanishad. Kaivalya Upanishad är ett sökande efter den ultimata friheten. Det är en individuell ansträngning att bli fri. Kaivalya betyder att vi är totalt ensamma i ett sådant tillstånd att helheten finns innesluten i vårt varande.

KOSTNAD: 4000:- för alla tre satsang weekends, 1500:- för enstaka satsang weekend. Boka alla tre satsang weekend innan 5 augusti.
NFORMATION OCH ANMÄLAN: swami.dhyan.giten(a)gmail.com

Läs mer

Mediyogaretreat i Bohuslän

Datum: 23 Nov 2018

Testa på Mediyoga i Väjern, nära havet i Bohuslän
MediYoga är en lugn och djupverkande yogaform där andningen är central. MediYoga är en modern, terapeutisk och svenskutvecklad yogaform och har sitt ursprung i klassisk Kundaliniyoga.

Mediyoga har i olika svenska forskningsstudier visat sig ha positiva effekter på bl.a. stress, högt blodtryck, hjärtproblem och ryggsmärta.
På över 150 sjukhus och vårdcentraler erbjuder man idag Mediyoga till sina patienter.

* vi gör enkla, mjuka och inkännande kroppsövningar/positioner
* använder oss av effektiva andnings-och koncentrationstekniker
* ger oss god tid för vila och avslappning
* avslutar varje yogapass med meditation

Vi kommer även ha stunder med rena andningsövningar och fokus på mindfulness. Egen tid för promenader och chans att välja till en massage.

Tillgång finns till utomhusspa eller inomhus jacuzzi och bastu. Mysiga stunder vid brasan och tid för samtal och reflektion. En helg för avkoppling och återhämtning!

Datum: 23-25 november

Läs mer här

Höstretreat med helande skrivande i Stockholms skärgård

Datum: 23 Nov 2018 - 25 Nov 2018

I en underbart färgsprakande höstskärgård på ön Svartsö kommer vi att göra skön yoga, meditera samt göra enkla terapeutiska skrivövningar. Vi lär oss att vara i nuet genom mindfulness med promenader i skogen och längs klipporna. I individuella, coachande samtal och gemensamma sharingsessioner kommer vi nära oss själva och varandra. Tillsammans lagar vi kulinariska vegetariska måltider för att kroppen ska må bra. Retreatet är också en digital detox som innebär att vi tar en välbehövlig paus från våra mobiltelefoner och datorer.

Läs mer

Yoga- och ayurveda i Kerala

Datum: 24 Nov 2018 - 13 Dec 2018
  • 18 dagar med yoga och ayurveda i paradiset Kerala. Hotell/Klinik vid havet med ostörd strand.
  • Hälsosam ayurvedisk mat.
  • Inblick i Indisk kultur med utflykter samt uppträdanden (dans, sång) på hotellet.
  • Föreläsningar om ayurveda, om stress, om yogisk filosofi.
Läs mer

Utbildning Ayurveda, steg 3

Datum: 24 Nov 2018 - 25 Nov 2018

Här förtydligar vi vad Ayurveda menar med en frisk person ur fysisk, mental och känslomässig och andlig aspekt. Vi bygger också på kunskaper om doschorna till att omfatta underavdelningar av dessa och dess specifika områden och funktioner. Du lär dig avläsa och tolka dessa i din egen puls.

Läs mer här

Yogakonsert

Datum: 24 Nov 2018 - 24 Nov 2018

Följ med på en musikalisk yogaresa genom böljande ljudlandskap!

Flödande Vinyasas ackompanjeras av Queenfish & Other tales (Ewa Wikström) som ger en avskalad konsert på sång, piano och gitarr.

Yogakonserten är ca 80 min, kom ca 10 min innan. Ta med egen yogamatta om du har, begränsat antal mattor finns att låna. Yogan passar alla nivåer.

PLATS:
Lördag 24:e november kl. 15.00
Loftet – Årsta Folkets Hus – Stockholm

Läs mer

Hälsoresa till indien med ayurveda & yoga

Datum: 27 Nov 2018 Instruktör: Anita Davén-Söder & Per Söder

Hitta balansen och ladda batterierna med Ayurveda och yoga

Vi reser till den lilla badorten Kovalam i den vackra provinsen Kerala som ligger längst söderut på den indiska halvön. Har finns sverigevännen Dr Unni som äger och är chefsläkare på den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Vi kommer att bo på Dr Unnis nybyggda hotell i skandinavisk stil och får dagliga behandlingar på kliniken som ligger i direkt anslutning till hotellet. Yogapassen gör vi på hotellets terrasser och tak. Reseledare och yogainstruktörer är Per & Anita Söder.

Hälsoresan hjälper dig att hitta energi och skapa balans i kropp och själ. Den lilla fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och och helt trafikfria gränder. De dagliga ayurvediska behandlingarna på doktor Unnis klinik ger dig djup avspänning och balans i kroppen. Behandlingsprogrammet är helt individuellt anpassat efter dina behov och eventuella krämpor. Du har upp till tre dagliga möten med ayurvediska läkare, varav ett med Dr Unni, i samband med dina behandlingar. Du får ett team av minst tre massörer och terapeuter som ger dig 2,5 – 3 timmars behandling varje dag under hela vistelsen.

Datum: 27 november – 11 december

Läs mer och boka här!