Skip directly to content

Kalendarium

Annons:


Här hittar du yogakurser, yogaresor, yogaworkshops, yogaretreater med mera:

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben! Se info längst ned på sidan!

Maj

25-28 maj

Yogaretreat Fridhem – ta klivet - lek livet

En inspirationshelg fylld av lekfullhet och allvar i underskön havsmiljö ca en timme norr om Göteborg!
Breathwalk, yoga, qi gong, frigörande kreativitet med måleri, mala, talking stick eller drömfångartillverkning samt matlagning - expansionen är oundviklig :-).
Läs mer om retreatet på www.euyoga.se/retreats.
Vill du anmäla dig gör du det här: www.euyoga.se/anmalan
Fram tom 1 april har vi early bird pris på 3 495 kr inklusive kurshäfte, material till målning och övriga kreativa aktiviteter, övernattning och mat. Därefter är priset 3 995 kr. Välkommen med din anmälan!
Vill du ta med någon och dela mat och husrum men inte delta i programmet så går det också bra. Hör av dig till Åse så berättar hon vad det kostar och vilka alternativ som finns, telefon 0701-913163

 

26-28 maj

Yoga Games med hälsomässa i Göteborg

Den 26-28 arrangeras Yoga Games -the Nordic Yoga Conference för sjunde året på Svenska Mässan i Göteborg. En del av eventet är Hälsomässan där företag ställer ut för att visa produkter för besökare. Det är ingen entréavgift till Hälsomässan och man behöver inte ha bokat biljett till Yoga Games, alla är välkomna.
Totalt kan ca 50 st företag få monterplats på Yoga Games Hälsomässa. Som utställare i Hälsomässan har du en unik möjlighet att träffa målgruppen face to face, bygga kundrelationer, exponera varumärken samt göra undersökningar. På Yoga Games kommer många som jobbar inom yoga/träning och även äger och driver studios i hela Skandinavien. Som utställare får du även exponering här på hemsidan samt ett antal gratisbiljetter till Yoga Games för personal eller marknadsaktivitet. Det finns 4 olika alternativ som varierar i storlek och pris på monterplats beroende på vad ditt företag behöver.
Rabatt med koden "yogafordig"!
Läs mer på www.yogagames.org

 

26-30 juni

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår i norra Värmland

Välkommen till våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, där delar av vandringen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

27 maj

Yoga med rep, miniworkshop i Göteborg

Välkommen till Göteborgs Yoga Centrum för att yoga med hjälp av vår repvägg. Repen får dig att upptäcka yogaställningarna på ett nytt, lekfullt sätt. Med rep kan du yoga även när du är skadad eller trött. Dessutom förbättrar du öppningen i kroppen i yogaställningarna.
För vem: Alla med minst ett års erfarenhet av Iyengaryoga.
När: Lördag kl. 10.00–12.30
Lärare: Alberto Manco
Mer information: www.yogacentrum.com/workshops.htm

 

 

27 maj - 3 juni

Italien, Sicilien - Medi- & Holiyoga med Ullis Karlsson

Ladda med energi och närvaro i vacker och vilsam miljö, sol och bad.
Välkommen på en resa i närvaro och avslappning med Medi- & Holiyoga. En vecka full med yoga, sol, god mat, vacker natur och mycket glädje. Hotellet ligger vackert beläget på Siciliens nordkust vid den vackra Caldura-bukten - en värld av klippor, små soldränkta bukter, strand och hav, nära den förtjusande lilla staden Cefalú. Alla rum har balkong. En underbar plats.
Under denna vecka får du en gedigen kurs i Medi- och Holiyoga. Yogan är lugn och inkännande och passar alla åldrar. Din lärare är Ullis Karlsson som är legitimerad sjukgymnast, utbildad yogalärare samt medicinsk yogaterapeut.
Mer info här!

 

28 maj – 10 juni

14-dagars Prana Vidya-retreat

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland.
Prana Vidya är en avancerad tantrisk meditation och kraftfull metod för helande.
Förutsättning för anmälan till Prana Vidya kursen: Deltagarna ska ha varit med på minst en 10 eller 14 dagars retreat på Håå Retreat Center.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-prana-vidya-retreat

 

30 maj

Kursstart: Yogalärarutbildning 200 h

Yogalärarutbildning 200 h Ashtanga vinyasa/ Vinyasa yoga 4 moduler. Yoga Alliance godkänd. En bred basutbildning för att säkert kunna undervisa i yoga. En transformerande och djupgående träning som ger yogiska verktyg både personligt och professionellt. Pris 29 700 inkl moms och kursmaterial, delbetalning är möjlig. Datum 30 maj- 4 juni,16-20 aug,13-17 sept, 11-15 okt. kontakta madeleine@itsyogastockholm.se för info och anmälan.

 

31 maj

Rawfoodinspiration - kurs i Ängelholm

Superhärliga rawfoodkurser - varmt välkommen till Ängelholm!
Du får med dig kunskapen hur man tillagar rawfood, du får smaka massa smarriga rätter och går hem med många favoritrecept, full av inspiration till underbar näringsrik mat!
Ängelholms Yogacenter har hållit dessa kurser sedan 2005, för att ge inspiration och kunskap i den underbara Rawfood-matlagningen! Vi går igenom teori och demonstrerar många olika moment och rätter. Du får smaka många saker under kvällen och inte minst njuter vi allra sist av en buffé med allt som skapats under kursen! Denna kurs är värdefull både för dig som bara är nyfiken, för dig som vill komma igång på egen hand med böcker och recept eller för dig som redan har en del erfarenhet men vill ha lite ny inspiration.
TID: Onsdag 31/5 kl 16:30-21:30
PRIS: 5 timmar, 700:- inkl all mat, teori och recepthäfte
PLATS: i Björkhagen, strax norr om Ängelholm, vid havet
Mer info och anmälan: www.yogacenter.nu/rawfoodlevandefoda.htm

 

31 maj - 4 juni

Yogaretreat för ett större liv!

Välkommen till Greenstones och natursköna Flatön.  
​Längtar du efter ett större liv med mer närvaro? Är du redo för ett kliv in i ökad medvetenhet, mening och frihet?
​ I så fall är det här retreatet för dig!  Genom yoga, meditation, guidade övningar, naturupplevelser och mycket mer utforskar vi livets alla skrymslen och vrår.
Intentionen är att skapa utrymme för insikt, klarhet och självkännedom. Målet är kontakt med vårt inre på ett sätt som ger oss möjlighet att leva ut vår sanning.
Passar alla oavsett tidigare erfarenheter och upplevelser av personlig utveckling, yoga och meditation.
Vi möter dig där du är, precis så som du är!
Under retreatet bor du bekvämt på Greenstones, ett modernt och miljömedvetet ekocenter på Flatön i Bohusläns innerskärgård.  
Med buss eller bil tar det ca 1,5 timme att ta sig från Göteborg.
www.ettstorreliv.se
www.ettstorreliv.se/retreat

 

31 maj - 7 juni

Yogaresa till Kroatien

May 31 – June 7, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

Juni

2-4 juni

Stenhårt HELA helgen

En riktigt fysisk utmaning med blandade klasser alltifrån Core, Tauff, Bootcamp, Soma, Tabata och såklart mjukare yoga som värmer upp oss på morgonen och sträcker ut oss mot slutet av dagen. Varvas med workshops i t.ex. fysisk teknik och mental träning.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com och majjalundh@gmail.com

 

2-5 juni

Terreno Yoga & Wine – resa till Toscana

Vi resser till den svenskägda vingården Terreno mitt i Chiantidistriktet söder om Florens i Toscana. På programmet finns guidade turer i vineriet och vingården, italienska måltider, vinprovningar, dagliga yogapass och utflykter i landskapet.
Per Söder och Anita Davén-Söder från Yogamottagningen håller i yogapassen och föreläsningar om ayurveda. Du bor på vingården i olika hus mitt i naturen.
Datum: fredag 2 juni – måndag 5 juni med samling i Florens 18.00 2 juni för transport till Terreno.
Pris: 4900 kr. (flyg och luncher tillkommer).
Bokning och information: info@yogamottagningen.se
Den här resan är ett samarbete mellan Yogamottagningen, Terreno och The Winery Hotel
Mer information: www.yogamottagningen.se/resor

 

2-7 juni

Yoga- och träningsresa till Island med Sabina Dufberg och Yogasoulmate

Vi tar er på en fantastisk resa till Island för träna och yoga på denna vackra ö. Vi badar i varma källor,  upplever vilda forsar och besöker den kända blue lagoon. Alla träningspass med Sabina och yogakursen med Karin, utflykter, inträde till blue logoon, transfer, boende på förstklassiga Grand hotel, frukost, föreläsningar och flygresa tor från Arlanda ingår.
Resans pris är 14495 kr
Anmälan sker här: www.yogasoulmate.se/shop/traningsresor/tranings-och-yogaresa-till-island-med-sabina-dufberg-och-karin-rosell-yogafroken
Frågor: info@skalkariket.se

 

2-11 juni

Space of Love Festival

Yoga hela dagen-alla dagar, många varianter. Gongbad dagligen. Afrikansk dans, magdans, frigörande andnings tekniker, tantra, svetthydda ceremonier, meditation, shaking, healing, konserter, disco, open stage, braskvällar på stranden, havsbad och mer!
Mer info: www.spaceoflove.nu
Kontakt: skaldeman@yahoo.com

 

3-6 juni

Pingstkurs i Iyengaryoga i Göteborg

Yoga mellan hägg och syren på Göteborgs Yoga Centrum: Börja varje morgon på långhelgen med ett rejält yogapass. Sedan har du resten av dagen att göra annat, medan du njuter av yogans positiva effekter på kropp och sinne.
För vem: Även för dig med lite eller ingen erfarenhet av Iyengaryoga.
När: Lördag – tisdag kl 09.30-12.00
Lärare: Dirce Corradini Stridh
Mer information: www.yogacentrum.com

 

6 juni - 15 augusti

Gratis: Utomhusyoga i Landskrona (flera tisdagar)

För tredje året i rad erbjuder Yoganovisen gratis UtomhusYoga nere i Borstahusen, Landskrona!
Med start den 6 juni gör vi Yoga i ca 45 minuter tillsammans i den härliga strandnaturen på tisdagskvällarna mellan 18.30 - 19.15 ca. 
På vår Facebook sida finns en kalender med dagar och tidpunkter:
https://www.facebook.com/yoganovisen/events
Skulle det bli regn ställer vi in aktiviteten och uppdaterar Facebook kalendern en timme före start. 

 

8-11 juni

Försommar-retreat på Frötuna Gård – Uppsala

Att få möta semestern redan avkopplad från vardagens stress, påfylld med kraft att njuta till fullo av sommaren. Hur skulle det kännas? Att få andas in varje stund i Moder natur när hon är som allra mest ljus & magisk, och att samtidigt bo bekvämt & äta gudomligt. Att få vara, släppa taget, i rörelse & stillhet, med dagliga yogaklasser & meditationer på natursköna Frötuna gård i Uppsala. Det är Du värd!
Jonna & Elin guidar dig igenom en helg, i samklang med naturens och dygnets rytmer, i balanserande yogaklasser och rörelsemeditationer. Vi delar både samtal och tystnad; kanske under en bar morgonhimmel; lutad mot ett träd; barfota i kittlande gräs eller i cirkel tillsammans på yogamattan.
Incheckning från kl 17 på torsdagen i dubbelrum (kontakta oss för önskan om enkelrum). Välkomstmiddag kl 18 med efterföljande kvällsmeditation. Fredag - lördag hålls 3-4 sessioner/dag med yoga & meditationer. Vi kommer delvis vara utomhus, ta med passande kläder & en yogamatta/underlag att kunna använda i naturen. Vi kommer ha tillgång till ett fantastiskt utrymme för meditation och en yogasal med stora fönster ut mot omgivningen.
Extra: Under retreaten finns möjlighet att även boka personlig yoga, Reiki, massage eller tarotläggning med både Elin & Jonna till en extra kostnad.
Bokas och betalas på plats.
Sista anmälan 1 maj.
Maten är förstås yogiskt anpassad, kontakta oss för specialkost. På söndagen är utcheckning senast kl 16 och vi kommer marinera i yogans energier även denna dag.
Du kan ta dig till Frötuna gård med bil och med tåg till Uppsala och därefter buss. Du som åker buss blir upphämtad kl 16 på torsdagen vid busshållplatsen. Du ger dig det Du behöver denna långhelg, och du gör det i gemenskap med en liten grupp på max 15 deltagare.
Pris: 6795 kr
I priset ingår all yoga, meditationer (3-4 klasser per dag), ett besök på hamambad & bastu, middag torskväll, helpension fre-lör samt frukost och lunch söndag, boende i dubbelrum 3 nätter med egen WC och dusch. Enkelrumstillägg tillkommer med 450 kr.
Bokning och frågor: kontakta Jonna på jonna@yogini.nu eller 0709-24 05 59.

 

9-11 juni

Unika yogaretreats vid älven, lugnet och skogarna

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som är ny eller ringrostig inför yoga.
Under helgen vill vi så ett frö för långsiktigt välmående, både fysiskt och mentalt, då du under helgen kommer att pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med Ashtanga yoga, yinyoga och meditation kommer du att få verktyg för att stanna upp och blicka inåt - verktyg som på lång sikt leder till harmoni och närvaro.
Yogaklasserna varierar mellan fysisk yoga och den mer vilsamma yinyogan, där växlingen skapar förutsättningar för att du ska kunna njuta av att få arbeta igenom kroppen och samtidigt kunna landa och ge kroppen utrymme för återhämtning.
www.yogaretreatsnorrland.se

 

9-11 juni

TRE Stresshanteringshelg på Greenstones

Behöver du vila och återhämtning?
Då kan denna stresshanteringshelg vara något för dig. Under helgen erbjuder vi stresshantering med TRE, meditativ vandring och avslappning med Gongbad .
TRE® består av en serie med 7 olika fysiska positioner. Dr Berceli har inspirerats från bl.a. yoga, tai chi, qigong och kroppspsykoterapi. Övningsserien är lätt att lära, men ändå kraftfull.
Viktigt att tillägga är att TRE® inte kan ersätta psykoterapi vid svårare psykiatriska tillstånd. Metoden är ett bra komplement i terapi. Läs mera här:http://traumaprevention.com/
Utöver TRE® kommer vi även att erfara:
Breathwalk: En form av yoga till fots utvecklad ur kundaliniyogan. En meditativ promenad kopplad till olika andningsmönster som påverkar kropp och själ positivt.
Gong: Djupavslappning till Gongmusik.
Under gongbadet ligger du ner på mattan, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom dig. Effekten av Gongens vibrationer är stressreducerande och hjälper dig att vara i Nuet och släppa tankar och vardagsbrus.
Du kommer också att få tid att slappna av och promenera i den vackra naturen på Flatön. För de som vill, finns det även möjlighet att välja att bada i badtunna eller basta i vedeldad bastu. Passen kommer vi att ha i den fina grupp-jurtan. En jurta är en rund, isolerad bostad, ursprungligen utvecklad av nomaderna i Centralasien.
Mat och logi ingår i kostnaden: Utsökta, hälsosamma ekologiska och vegetariska måltider
Delat rum (två sängar /dubbelsäng) finns tillgängligt för deltagare som önskar sova i samma rum.
Ankomst: Mellan 15:00 och 18:00 fredag eftermiddag
Avresa: Efter lunch på söndag eftermiddag (omkring kl 13:00)
Totalpris: 2 750:- 
Helena driver Studio Ting på Orust där hon erbjuder friskvård och stresshantering med metoderna TRE, NIA och yoga. Helena har ett stort intresse för fysisk och mental träning och har bred erfarenhet av att leda grupper. Hon hämtar mycket av inspirationen från naturen. Helena är utbildad dramalärare, gongspelare och certifierad TRE-, Breathwalk- och NIA-instruktör.
För frågor ta kontakt med kursledare Helena Ulinder:
drama@helenaulinder.se
tel: 0704-12 81 10
Anmälan via greenstones: https://greenstones.se/events/tre/?lang=sv
Varmt välkomna!

 

9-11 juni

Satsang Weekend med andliga läraren Swami Dhyan Giten: The Art and Science of Spiritual Healing - Ayurvedisk healing, psykologi och andlighet

9-11 juni i Stockholm, 1100:-.
”En superkurs." - Maria Hallström, Danmark.
"När jag deltog i Satsang med Giten för första gången, så kände jag att jag hade hittat rätt. Jag kände att jag hade hittat hem. Jag trodde aldrig att en 2-timmars Satsang kunde gå så djupt. Den kärlek som jag hittade inom mig själv under Satsang med Giten bara fortsatte i en veckas tid efter Satsang." - Iiris, speciallärare för autistiska barn och deltagare i Satsang med Moji och Eckhart Tolle
“Jag var så rädd att jag skulle förlora stillheten som jag funnit i satsang i Indien, men jag hittade stillheten igen i satsang med Giten. Jag kan verkligen rekommendera satsang med Giten" - Satyama Padma, Stockholm
Ayurvedisk healing, psykologi och andlighet erbjuder visdomen från världens äldsta och mest omfattande andliga system, för att balansera kroppen, sinnet och själen.
Satsang med Giten är ett möte i kärlek, sanning och stillhet. Det är en diekt insikt och realisation av varande.
Individuella konsultationer med Giten i Ayurvedisk Life Counselling - Ayurvedisk healing, psykologi och andlighet. 700:-/1 tim.
Bokning: swami.dhyan.giten@gmail.com
Mer info: www.swamidhyangiten.wordpress.com

 

10-11 juni

Workshop with Lucy at Nirvana, Stockholm

Feeling twisted & tight? Join Lucy & unwind into freedom 
Let go of what you know...   Let Things take shape...

We are an integrated network of an elastic, supportive tissue matrix.  When we take action we move, shape & work through this whole system. During the 10 - 11 of june, Lucy will guide you through the Fascia system using our own body weight & awareness, through intuition & felt sense. Feeling the body move as one unit, achieving our fullness (Purnatva) & delving deeper into exploration. 

Lucy's practice & teaching in the physical realm, aims to connect the body from part to part, creating a 'union - Yoga' of our Whole.  Working through resistance & stabilising weakness, to create completeness­ in the body.

Lucy is a former dancer and moved from London to Thailand where she lives now, teach and practice different style of yoga, pilates, massage, sacro-cranial etc.

Read more on www.nirvana.se 

 

10 juni

Populära halvdagsretreat i samarbete med klassiska Hellasgården

Yoga för dig arrangerar två halvdagsretreat vid Hellasgården i år, och upplägget liknar tidigare år.
Malin Rydesjö från Yogacentralen håller i detta. 
Specialpris för prenumeranter på Yoga för dig. 
www.yogafordig.nu/event

 

10 – 14 juni

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

10-15 juni

Spanien: Yogakurs vid vackra Costa Bravakusten

Välkommen till yogakurs vid den vackra och dramatiska Costa Bravakusten i nordöstra Spanien. Vi bor på fyrstjärniga hotellet Eden Roc i Sant Feliu de Guixols norr om Barcelona. Hotellet är byggt högst uppe på en klippa och alla rum har egen balkong med havsutsikt.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att vara vid havet/poolen och bara vara, spabehandlingar, utforska staden, fika, dricka och äta gott...
Yoga morgon & kväll
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Vi kommer att jobba med rörelser för rörlighet, balans och styrka. Allt med andetaget i fokus. Andetaget som är vår barometer och guide i yogan och ger oss både energi samt leder oss mot närvaro och stillhet. Andetaget som styr rörelserna och ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet. En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar och få verktyg för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare. Yogaklasserna hålls i trädgården eller på terrassen. Vid dåligt väder är vi inomhus.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

11-18 juni

Yogaresa till Andros i grekiska övärlden - Cykladerna

Upplev Korthia - Amonkoulio på Andros och magiska villan Hydroussa!
En RESA fylld av upplevelser, Yoga , återhämtning, reflektion, glädje & gemenskap. I en fantastisk & underbar miljö på Andros, långt bort från massturism. På en gård med anor 600 år tillbaka i tiden, i traditionell sten med pool, där du kan sträcka ut blicken ut över berg, ner i dalen mot hav och natur, där varje detalj förstärker upplevelsen.
Läs mer om resan: www.vileva.se
Kontakt: vileva@telia.com, 070-295 04 54

 

13-20 juni

Yogaretreat i Italien - Fördjupa din yoga i naturlig enkelhet!

I juni 2017 reser vi till Apulien för att fördjupa vår yoga och uppleva det genuint lantliga Italien. Vi bor naturnära bland olivlundar, mandel- och fruktträd i närheten av ett andligt centrum. Sju dagars retreat för nybörjare och vana med MediYoga och chakrasystemet, celestial communication och andra helande meditationer och workshops m.m.
Obs! Resan har resegaranti i samarbete med Kammarkollegiet 
Kontakt: Micaela Hettemark di Cagno, researrangör - 070-492 97 12
www.yogaretreatpuglia.wordpress.com
Intresseanmälan: storiesandcolors@gmail.com

 

15-18 juni

Yogaretreat för fortsättare i Västerbotten – Globalyoga – Vinyasa

Varmt välkommen till vår underbara yogaoas i Norrland, en naturnära plats med omgivningar som bjuder in till närvaro och lugn. Helgen är anpassad för dig som är fortsättare och gillar fysiska utmaningar i yoga.
Yogalärare: Moa Westman
Arrangör: Yogastudion Umeå
Mer info: yogastudionumea.se/helgkurser

 

17 juni

Book release party för andlige läraren Swami Dhyan Gitens “Silence is the way: The teachings of Buddha”

En inbjudan till book release party för Giten's nya bok "Silence is the Way: The Teachings of Buddha" lördag 17 juni kl 19-22, med föredrag, satsang, boksignering och ett glas vin och förtäring. Giten kommer att föreläsa om Buddhas väg mot upplysning och besvara frågor om andlig utveckling. Hans nya bok kommer att finnas tillgänglig för försäljning (120:-). Kvällen avslutas med satsang.
"Denna bok är ett konstverk och en njutning att läsa. Många ord och meningar i Gitens bok "Silence is the Way" går rakt in i hjärtat."
Från förordet av Satyama Padma
"Giten är verkligen en mästare i kärlek och stillhet." 
- Prem Pathik, Nepal
"De religiösa ord som Giten formulerar kan göra alla mentalt bedövade. Dessa ord skapar en inre stillhet och en djup andlig vördnad för livet. Giten har skakat mig. Jag hoppas att hans läsare upptäcker hans storhet." 
-Brage Norin, professor i teoretisk fysisk
TID: Lördag 17 juni kl 19.00 -22.00.
PLATS: Stockholm.
KOSTNAD: 150:-.
ANMÄLAN: Anmälan senast 10 juni till: swami.dhyan.giten@gmail.com
INFORMATION: Padma, 073 - 667 45 89

 

17-18 juni

Sommarretreat Raise your inner vibration

17-18 juni på Sommarhemmet i Örnsköldsvik. Mat, fika samt enklare övernattning på sommarhemmet ingår.
Du är värd att må underbart!
Denna helg riktar vi fokus till vårt inre för ökat välmående och ett liv i harmoni. Kom och landa i dig själv, ta hand om dig, lyssna till ditt hjärta och lär dig fantastiska tekniker för att leva livet i ett skönt flöde och förhöjd inre vibration.
Under helgen bjuds härliga yogapass i kundaliniyoga, hathayoga och yinyoga, guidade meditationer, djupavslappning, gongbad & soundhealing, övningar i medveten närvaro, introduktion till hur du kan använda änglakort i vardagen, breathwalk, skön samvaro, mantrasång och musik.
Alla deltagare bjuds en huvudmassagebehandling under helgen.
Lärare: Madelene Berglin & Erika Norgren
Pris: 2 900 kronor
Early bird innan 15/5: 2 100 kronor
Hjärtligt välkommen!
www.yogahalsan.com
info@yogahalsan.com

 

 

18 juni – 1 juli

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

21 juni

Yogans dag

2014 gav FN klartecken till att göra 21 juni till Yogans dag, världen över. Yogavärlden fick därmed ännu en plattform från vilken dess aktörer kan sprida yogans budskap, i detta fall en i alla avseenden gränslös sådan, som inte bara ger chanser för aktiviteter över och mellan olika yogaformer, utan även över och mellan länder.
Vi på tidningen Yoga för dig ser Yogans dag som ännu en möjlighet att lyfta frågor och företeelser som annars riskerar att hamna i periferin, och planerar i år aktiviteter vid Hellasgården utanför Stockholm. Det kan handla om att bringa ljus över de många hinder som finns och som hindrar människor från att komma i kontakt med yoga, det kan handla om att aktivt lyfta yogan och introducera den för barn och ungdomar så att kommande generationer får en tidig och positiv erfarenhet av vad yoga kan innebära och medföra, det kan handla om att nå ut med yogans budskap till politiker och andra beslutsfattare, ja, om att på alla tänkbara, såväl beprövade som hittills oprövade, sätt nå ut till personer som ännu inte varit i kontakt med yoga och meditation.
Yogans dag har ännu inte fått det genomslag som den förtjänar i Sverige, sannolikt på att datumet ligger så nära midsommarhelgen.
Vi på tidningen fortsätter att samla goda initiativ på www.yogansdag.se

Se även event här nedan!

 

21 juni

Yogans dag på stora scenen i Stadsparken i Örebro 

”Låt oss fylla Stadsparken med sjuhelsike mycket namaste!”

Plats: Stora scenen i Stadsparken, Örebro 
Datum: Onsdag 21:a juni 2017
Tid: Klassen startar 18.00, mingel bland utställare från 16.30
Att tänka på: Ta med egen yogamatta, varmare kläder, kanske en filt men framför allt massor av kärlek!
Yogaklassen är gratis och öppen för alla oavsett tidigare erfarenhet av yoga.

Läs mer och anmäl dig här: https://www.facebook.com/events/1863878373870993/

 

23-30 juni

Yogaresa för två i Italien - Yoga tillsammans i naturlig enkelhet!

Text: Denna retreat är öppen för alla som vill dela upplevelsen med någon när och kär. Det kan vara en partner, familjemedlem eller vän. Under vistelsen gör vi grundläggande mediyogapass  och meditationer för två.
Obs! Resan har resegaranti i samarbete med Kammarkollegiet.
Kontakt: Micaela Hettemark di Cagno, researrangör - 070-492 97 12
www.yogaretreatpuglia.wordpress.com
Intresseanmälan: storiesandcolors@gmail.com

 

24 juni – 1 juli

Sommaryoga juni/juli i Spanien

Under den här veckan fördjupar du din yoga i underbar miljö.
Du kan helt enkelt hänge dig åt yoga, sol och bad och samla nya krafter med hälsosam mat och skönhetsbehandlingar. Vi yogar på ett magnifikt yogatak under canvastakets skugga med utsikt över hela medelhavet. Efter yogan äter vi frukost och middag tillsammans. Dagarna tillbringar du på stranden eller vid ”ditt” hus poolområde.
Lärare är Josephine Selander och Robin Tåg
Boka via lena@jade.se och läs mer på www.nordiskyoga.se

 

28 juni - 2 juli

Yoga i hagen, Dala-Floda

Yogadagar med fokus på vila, glädje o kraft. Mediyoga, Yinyoga, Gong, Massage, Bildyoga. Måltiderna äter vi tillsammans. Njut av den fria naturen längs Västerdalälven. Cykla, vandra eller bara vara.
Bo på Yoga-gården, i små stugor eller i tält. Alla kan vara med! För info: Lena Westin, yogaihagen@gmail.com, 070 3731841 www.yogaihagen.se

 

30 juni

Sommarkväll med internationellt yogabesök

Mehtab Benton är erkänd över hela yogavärlden
Vi har nu fått möjlighet att hälsa honom välkommen till oss. Därför bjuder vi in till en yogisk sommarkväll mitt i sommargöteborg. Vi hoppas på fint väder med sommahäng på vår takterrass, goda och fräscha tilltugg och skönt yogasnack inför klassen med Mehtab.
Du väljer själv hur många timmar du vill vara hos oss. Spa, varma bad, heta bastubad, övriga yogaklasser och annan träning ingår. Från kl 17.00 serveras en yogisk mingelbuffé. Workshop startar kl 19.30.
This will be a super mellow but powerful class – about 10 minute intro to the Gong, 35 minute meditation and pranayama kriya that is almost unknown and very rarely taught in Kundalini Yoga, and 45 minute of gong relaxation.
FAKTA:

 • Fredagen den 30/6
 • Hagabadet i Haga, Södra Allégatan 3, Göteborg
 • Kl 19.30 – 21.00 Yogaworkshop med Mehtab Benton
 • Kl 17.00 – 19.30 Yogahäng i vår vingård och takterrass.
 • Grön mingelbuffé med dryck ingår
 • Sköna bad, varma bastubad och avkoppling, schemalagda yogalektioner ingår
 • Frotté, badrock ingår
 • Föranmälan/betalning krävs
 • Begränsat antal platser

PRIS:

 • 1199 kr
 • Avbokning senast 5 dagar i före återbetalas hela avgifter
 • Vid senare avbokning sker ingen återbetalning.
 • Övrig info info@hagabadet.se

Bokas och betalas via denna länk: http://kurser.hagabadet.se/events/en-yogisk-sommarkvall-med-mehtab-benton/

 

30 juni - 2 juli

Yoga Varberg sommar - fredag till söndag med massa härliga lärare, bl.a. Ulrica Norberg, Milla Floryd, Sky och Anja Berg

Vi bjuder på frukt och te mellan klasserna och bokar du lördag eller söndag så ingår lunch. På fredagen kan du boka enstaka klasser, på helgen kan du boka dig på halvdag, heldag eller varför inte hela helgen. Från 250:- till 2800:-
Ring om frågor till Annelie Billing 0703-777531
www.yogavarberg.se

 

Juli

2 juli

Kursstart: Lärarutbildning Ashtanga 200 h, 3 unika moduler i Stockholm

2-9 juli, 16-23 juli, 30 juli - 6 augusti
Nyskapande, glädje och kärleksfull individuell vägledning
Pris: 33 500 SEK. Early Bird: 29 500 SEK (30/4).
It’s Yogas lärarutbildning på Yogansa består av 200 timmar och är, till skillnad från andra intensivyogalärarutbildningar, indelad i tre moduler med sex dagars återhämtningspaus mellan dem.
Med detta upplägg får du som elev möjlighet att smälta intryck och fysiskt återhämta dig mellan modulerna vilket underlättar din inlärning.
Vi har skapat en plattform för en inspirerande och​ ​transformerande yogalärarutbildning där fokus flyttas från prestation tillbaka till yogans rötter och dess sanna essens, Oneness.
Utbildningen innefattar allt från asanapraktik till anatomi, pranayama (andning), ayurveda och livsfilosofi. Utöver den fysiska aspekten har även avslappning och meditation en given plats, för att du som elev ska få tid till att utveckla din inre närvaro, höra hjärtats röst och följa din sanna väg.
Delar av utbildningen är öppen för dem som vill fördjupa sina kunskaper i daglig praktik eller i filosofiska frågor. Det är alltså möjligt att delta i enstaka klasser och workshops utan att behöva bli yogalärare. Läs mer på: http://yogansa.se/schema-modulerna/
Efter avslutad och godkänd utbildning, har du all nödvändig kunskap och praktisk erfarenhet som du behöver för att kunna undervisa Ashtanga yoga var som helst i världen.
– För att säkerställa en hög nivå på utbildningen har vi valt att begränsa gruppens storlek till 14 deltagare.
– Under utbildningens gång finns minst två lärare på plats för optimal inlärning och personlig feedback.
– Utbildningen är certifierad av It’s Yoga International och uppfyller de krav som Yoga Alliance ställer för en RYT 200-certifiering.
Varmt välkomna till spännande och utvecklande möten i Sann Anda och i kravlös kärlek.
Namasté
Anders, Rebecka & Magdalena
Mer info: yogansa.se/lararutbildning och itsyoga.com
Kontakt: yoga@anders-asker.se

 

2-15 juli

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

3-7 juli

Yoga, vandring & paddling i norra Värmland

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet.
Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Det blir en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari på Klarälven, och en dagstur med paddling i de små sjöarna runt hotellet. Vi vandring mellan 3-5 timmar på naturstigar efter pilgrimsleden och bestiger vi berg med milsvida utsikter samt besöker levande sätrar med djur och säterliv. Delar av vandringen och paddlingen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

3-9 juli

Annorlunda vandring med yoga i Alperna

Vår guide på denna resa heter Franco Manfrinato och är född och uppvuxen i alpbyn Sauze i Italien. Han är vår guide under veckan och tar oss till platser dit inte många andra kommer. Det blir både hisnande höghöjdsvandringar och lugna alpängspromenader. Vi har flera infödda guider så du väljer själv nivå. Vi börjar alltid tillsammans på morgonen med yoga på hotellets terass och åker sedan upp till vandringens start. Vid lunch har vi yoga på alpängar och sedan väljer du nivå på vandringen för eftermiddagen. Med Francos stora kontaktnät i trakten får vi även vinprovning och fantastisk italiensk middag uppe i  bergen.
Yogamottagningen arrangerar denna resa tillsammans med Manfrinato Resor i Malmö. För en som vill utmana sig finns möjlighet att gå världens längsta tibetanska hängbro över en ravin i byn. Priset 9400 (exklusive flyg) inkluderar i stort sett all-inclusive. Alla middagar, vandringsluncher, vandringar, yogapass, vinprovning, tranfer. Mer information och bokning: www.yogamottagningen.se ​/ info@yogamottagningen.se

 

7-9 juli

Min-Body HELA helgen

Ett mjukare camp med olika former av yoga, pilates, core, avslappning, mindfullness och Tai Chi som träningsformer samt workshops i bl.a. mental träning och positiv psykologi.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com eller majjalundh@gmail.com

 

7-9 juli

Frigörande dans med Marina Sjöö på Shantiland

I dansen finns inga krav eller bestämda steg. Kom som du är och njut av rytm, musik och gemenskap. Frigörande dans är en härlig motionsform för hela dig. Du rör dig tillbaka till din egen naturliga rörelse i din egen takt tillsammans med andra. Du som älskar att dansa, du som inte vågar dansa, du som inte tror att du kan dansa – alla är välkomna. Du behöver inga förkunskaper. Inga krav, rätt eller fel finns i den frigörande dansen. I korthet kan frigörande dans beskrivas med följande nyckelord: LIVSGLÄDJE, MOTION FÖR KROPP OCH SJÄL, MEDITATION I RÖRELSE & MEDVETEN NÄRVARO.
Vi kommer utöver alla danser ha avslappning, massage, aromaoljor, samtal och målning. Vi njuter även av välsmakande och nyttiga måltider och tid för återhämtning och spa.
För mer information, var vänlig se: http://shantiland.se/event/frigorande-dans-med-marina-sjoo/
Läs även Yoga för digs artikel om Shantiland!

 

7-9 juli

Retreat: Yoga is life

Denna retreat ger dig möjlighet att fördjupa dig i yogan, asanas, pranayama och din egen praktik, oavsett om du har en eller önskar komma igång. Vi yogar och äter i Brännö Yogas vackra studio. Det kommer att finnas tid över att uppleva skärgårdsnaturen och möjlighet till bastu och salta bad. Boende ordnar du själv och vi hjälper dig gärna. Det går även att pendla från Göteborg.
Under helgen kommer vi att utforska den egna kroppens styrka och stabilitet och försöka hitta en balanserad yogasana i förhållande till rörlighet och stelheter. Vi gör asanas, både kraftfulla och vilsamma samt pranayama, andningsmeditation. De långa passen ger dig en djupare medvetenhet om dig själv. Då det endast är tio platser kommer du att få mycket individuell guidning. Efter retreaten får du ett program som du kan göra hemma. Din lärare är Andrea Hedenskog, certifierad Iyengaryogalärare. Du bör ha någon erfarenhet av iyengar -ashtanga eller hathayoga.
FRE: 17.30 fika 18.00-20.00 yogasana
LÖR: 10.00-12.30 yoga
13.00 vegetarisk/ayurvedisk lunch
15.00 - 17.00 restorative yoga
SÖN: 10.00-13-00 yoga samt pranayama avslutande fika, tid för frågor, program och samtal
När: 7-9 juli 2017
Plats: Jydeklovan 11, Brännö YogaStudio
Tid: fredag kl 17.30 till söndag 13.00
Övrigt: Kostnad: 1800 kr för fyra långa yogapass, ett hemprogram samt 2 snacks och 1 lunch.
Boka i tid, begränsat antal platser. Din anmälan är bindande. Boende kan bokas på Brännö Värdshus och Brännö Varv eller airbnb. Mer info på brannoyoga.se
ANMÄLAN till brannoyoga@gmail.com

 

11-15 juli

Yoga och personlig utveckling i Italien

Resa till alperna i Italien med yoga bland bergen och trestegskurs i personlig utveckling.
Vi startar varje morgon med yoga kl 08 med en magisk vy. Vi låter solen värma våra kroppar och vi väcker kroppen och sinnet till liv varsamt innan frukost.Vi kommer fylla våra dagar med guidade vandringar i bergen, Hathayoga med Karin och yin yoga med Åsa. Enskilda coachsamtal ingår också i resan.
Vi har bara 12 platser.
Anmälan och information : www.yogasoulmate.se/shop/traningsresor/yogaresa-italien

 

13-23 juli

Yoga Retreat på Bali

Välkommen att följa med på yoga retreat till Bali, Indonesien - nutidens vallfärdsort för yoga och hälsa! Retreatet kommer att hålla till i natursköna Ubud i en lugn bymiljö bland risfälten och vi guidas av Per Höglund som undervisat yoga i New York, London och Stockholm i över 15 år. Dagarna inleds med meditation och därefter följer en dynamisk yogaklass med fokus på Ashtanga Yoga. Efter brunch och ledig tid inleds eftermiddagspasset där temat kommer variera mellan: teknik/alignment, styrka och flexibilitet för yoga, Yin Yoga samt Yoga Nidra. Vi kommer även att ta oss tid att upptäcka Bali!
Läs mer här:  http://www.yogastyrka.se/app/uploads/2017/04/Yogaretreatswe.pdf eller https://www.facebook.com/events/435577263452701/
Pris: 18 500 SEK  I priset ingår:
- Dagliga yoga- och meditationsklasser (morgon och eftermiddag) de första 7 dagarna och en klass per dag de sista 3 sista dagarna.
- Boende, del i dubbelrum 10 dagar.
- Två måltider om dagen, brunch och middag i 10 dagar. Tilläggskostnader gäller för flyg och transfer samt ytterligare aktiviteter.
För frågor kontakta: info@yogastyrka.se

 

14-16 juli

Finn ölugnet ihop med oss på vackra Hållö utanför Smögen

Endast 15 min båtfärd från Smögen ligger oasen i västerhavet - ön Hållö dit vi välkomnar er till en fantastisk helg med yoga på klipporna, meditation, avslappning, massage, bastu med bad i radiohamnen eller ett dopp i den kända marmorbassängen och långa promenader. Vi är mitt i naturreservatet där man njuter av fantastiska solnedgångar eller om man har tur - ett vresigt stormande hav och även i år har vi hyrt hela vandrarhemmet för att kunna erbjuda en härligt rofylld helg.  Ps. De 21 plaster vi har blir snart fullbokade så vi rekommenderar tidig bokning. Ds Vi kommer starta dagarna med en uppvärmande hatha yoga som väcker oss på ett behaglig sätt. På eftermiddagen/kvällen håller vi ett lite lugnare yin yoga pass kombinerat med mindfullness och en stunds meditation.
Boka på www.naturoyogaresor.se
Välkomna önskar Ingela, Hrönn och Sanna

 

14-19 juli

Anusara Yoga Retreat – The Seven Chakras – with Jonas Westring at Shantiland

Come and join our rejuvenating five day Anusara Yoga retreat based on the framework of the Seven Chakras. Gain awareness and access of the subtle body and its influence on our whole being – the body, mind and emotions. You will also be treated with meditation, pranayama, music and more. Welcome to Shantiland (www.shantiland.se) to enjoy tasty and healthy food in a combination with a magical environment that both energizes and relaxes you – not least in the panoramic Shantiland Spa!
Jonas Westring (E-RYT 500, Anusara Certified, Licensed physiotherapist) is one of Sweden’s most experienced yoga teachers. With over 35 years of yoga, body work and teaching all over the world, he will guide you, all levels alike, in a safe and inspirational way. For more info about Jonas, see www.shantaya.org.
For more information about the retreat, please see: http://shantiland.se/event/anusara-yoga-with-jonas-westring/.
Special offer: allow yourself to participate in both this unique Anusara retreat and the following Yoga Therapeutics retreat July 20-23 (http://shantiland.se/event/yoga-therapeutics-with-jonas-westring/)
and get a SEK 1,000 discount. In addition, you get a complimentary extra day with full board between the retreats (in total 9 days).
Läs även Yoga för digs artikel om Shantiland!

 

 

 

15 juli – 13 augusti

Kriya Yoga-retreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
"Arbetet med dig själv är baserat på uppmärksamhet, inte på självupptagenhet eller på föreställningar om att du ska vara 'helig' eller 'felfri'”. Swami Janakananda.
Denna fortsättningskurs inkluderar 21 dagars tystnad.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/the-kriya-yoga-retreat

 

16-19 juli

Yogaretreat i Stockholms skärgård

För åttonde sommaren i rad bjuds möjligheten att utforska inre rum och kravlöst varande i vacker och rogivande skärgårdsmiljö. Under några sköna sommardagar kommer vi att ägna oss åt yoga och meditation samt avnjuta kärleksfullt tillagad ekologisk vegetarisk mat.
Retreatet äger rum på natursköna Idöborg, en privatägd liten ö i Stockholms södra ytterskärgård, en timmes färd från Stockholm.
Dagarna inleds i yogashalan alldeles intill och med utsikt över havet. Efter klassen står frukostbuffén uppdukad. Under dagen har vi sedan ytterligare två tillfällen för yogapraktik. Gott om tid kommer att finnas för vila och varande. Kvällens meditationer har vi ute i naturen när vädret tillåter. Vill man finns möjlighet att avsluta dagen i den vedeldade bastun på öns sydligaste klippor.
Sarah Jonsson som leder retreatet har undervisat yoga sedan millennium och är verksam både i Sverige och utomlands. Hon har en bakgrund inom beteendevetenskap med examen i psykologi. Sarah är en mycket uppskattad yogalärare och hennes genuina, humoristiska sätt skapar en avslappnad atmosfär där du bjuds in att vara precis så som du är.
Cecilia Davidsson, har under elva år medverkat på flertalet yogaretreats både i Sverige och utomlands. Med ett genuint intresse för mat och hälsa sprider hon kunskap och inspiration till att laga och äta bra mat. Helt, smakrikt och sinnligt är ledord i skapandet av recept och menyer. Cissi, är även författare till de omtyckta böckerna ’YOGAMAT’ och “HÄLSOSAM MAT”
Pris: 5995 Sek inkl. all yoga, samtliga måltider och del i dubbelrum.
Mer info:
sommaryoga@gmail.com
www.curlyfood.se

 

16-21 juli

Yogini Bliss Goddess yogaretreat Gotland med Lou Å

För sjunde året : Varmt välkommen på sommarens Yogini Bliss retreat på Gotland ! Jag bjuder in dig till en mjuk, fri, vild , kärleksfull, vilande, utforskande retreat i den ljuva högsommaren. På en av Gotland skönaste platser, Fridhem.
"The Golden goddess Gauri " ♥ är årets tema och därför vänder jag mig i första hand till dig som vill gå djupare in i den feminina yogans /Shaktis väg . Mjukt, inkännade och kreativt i den vackra Gotlänska sommaren. Med strand och hav , himmel och klippor kan vi upptäcka vad begreppet Shakti handlar om....
Några dagar där du får tanka ny energi i den vackra naturen , Yoga, meditera och fördjupa dig i de Indiska Gudinnornas visdom. Väcka din inre och yttre skönhet och skapa kraft ifrån ditt eget hjärta.
Det blir både många inåtgående yogapass , naturmeditationer och vila. Men också lekfulla äventyr med utflykter i den gotländska naturen , dans o fri rörelse och många möten i Sharingcirkeln.
Lägg till Karolina Lallerstedts " My other half" fantastiska vegomat och möjligheten till att ta massage och/ eller skönhetsbehandlingar och förbered dig på att komma hem som en ny människa. en kvinna och magisk gudinna. No matter what !
I grunden är detta en yogaretreat , med hatha yoga, yin och vinyasa yoga som ett fundament. Utforska din yoga med nya perpektiv. Är du van vid props, instruktioner och regler hittar vi dessa dagar ett nytt förhållningssätt där naturen för vara våra props. Med yogan som rötter kan vi flyga friare i rörelseövningar & fri dans och slutligen landa i stillhet med Pranayamas, meditationer och healingsessioner. Du får en ny trygghet i kroppen när du lär dig att lyssna inåt, på din kropp och ditt hjärta . De Indiska Yogiska gudinnorna får vara arketyper som visar oss insikter om livet och oss själva : Om vårt förhållande till kärlek, kraft , kreativitet, gränser, lycka, stillhet och mycket mer...
Förbered dig i år på att möta den Gyllene Gauri , en aspekt av Parvati som symboliserar healing och ljus. Vi följer en process där vi först förstår vad Shakti är , som sedan tar form i Parvati- Den hängivna yoginin. Hon tranformerar sig till Lalita, den unga lekfulla. Durga den starka och fria , Kali den vilda ...
Och till sist landar hon som Gauri, den gyllene upplysta gudinnan...
Länk till eventet på Fb: Yogini Bliss - Goddess YogaRetreat på Gotland med Lou 16-21 Juli
Länk till hemsida www.yogabliss.se
info & anmälan: louaberg@yahoo.se

 

20-23 juli

Yogaretreat i Stockholms skärgård

För åttonde sommaren i rad bjuds möjligheten att utforska inre rum och kravlöst varande i vacker och rogivande skärgårdsmiljö. Under några sköna sommardagar kommer vi att ägna oss åt yoga och meditation samt avnjuta kärleksfullt tillagad ekologisk vegetarisk mat.
Retreatet äger rum på natursköna Idöborg, en privatägd liten ö i Stockholms södra ytterskärgård, en timmes färd från Stockholm.
Dagarna inleds i yogashalan alldeles intill och med utsikt över havet. Efter klassen står frukostbuffén uppdukad. Under dagen har vi sedan ytterligare två tillfällen för yogapraktik. Gott om tid kommer att finnas för vila och varande. Kvällens meditationer har vi ute i naturen när vädret tillåter. Vill man finns möjlighet att avsluta dagen i den vedeldade bastun på öns sydligaste klippor.
Sarah Jonsson som leder retreatet har undervisat yoga sedan millennium och är verksam både i Sverige och utomlands. Hon har en bakgrund inom beteendevetenskap med examen i psykologi. Sarah är en mycket uppskattad yogalärare och hennes genuina, humoristiska sätt skapar en avslappnad atmosfär där du bjuds in att vara precis så som du är.
Cecilia Davidsson, har under elva år medverkat på flertalet yogaretreats både i Sverige och utomlands. Med ett genuint intresse för mat och hälsa sprider hon kunskap och inspiration till att laga och äta bra mat. Helt, smakrikt och sinnligt är ledord i skapandet av recept och menyer. Cissi, är även författare till de omtyckta böckerna ’YOGAMAT’ och “HÄLSOSAM MAT”
Pris: 5995 Sek inkl. all yoga, samtliga måltider och del i dubbelrum.
Mer info:
sommaryoga@gmail.com
www.curlyfood.se

 

 

20-23 Juli

Yoga Therapeutics retreat with Jonas Westring at Shantiland

Come and join a three day educational retreat that dives into Yoga Therapeutics: Functional Anatomy, Yoga Postures, Hands-on Techniques, Meditation, Pranayama, Music and more. Shantiland (www.shantiland.se) treats all your senses! Enjoy healthy gourmet vegetarian food in combination with a magical environment that both energizes and rejuvenates you – and the fabulous panoramic Shantiland Spa!
Jonas Westring (E-RYT 500, Anusara Certified, Licensed physiotherapist) is one of Sweden’s most experienced yoga teachers. With over 35 years of yoga, body work and teaching all over the world, he will guide you, all levels alike, in a safe and inspirational way. For more info about Jonas, see www.shantaya.org.
For more information about the retreat, please see: http://shantiland.se/event/yoga-therapeutics-with-jonas-westring/.
Special offer: allow yourself to participate in both this unique Yoga Therapeutics retreat and the preceding Anusara Yoga retreat July 14-19 (http://shantiland.se/event/anusara-yoga-with-jonas-westring/) and get a SEK 1,000 discount. In addition, you get a complimentary extra day with full board between the retreats (in total 9 days).
Läs även Yoga för digs artikel om Shantiland!

 

24-28 juli

Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår i norra Värmland

Välkommen till våra uppskattade sommarkurser med Yoga & Vandring i Pilgrimers fotspår - i norra Värmlands fantastiska natur. Med hjälp av yoga och vandring efter pilgrimsleden finner vi balans mellan kropp och själ. Vi bestiger berg med milsvida utsikter och besöker levande sätrar med djur och säterliv. Vi vandrar mellan 3-5 timmar på naturstigar i kuperad terräng, där delar av vandringen sker i tystnad. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll, där du får uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

26 juli

Kursstart: Ayur Yoga Yogalärarutbildning E-RYT 200

Yogalärarutbildningen med fokus på att leda från hjärtat, i föreningen mellan yoga och ayurveda. Utbildningen utgår ifrån de fyra perspektiven kropp, tanke, känslor och energi för att balanserat leda dig in i din resa till yogalärare.

Utbildningen ger dig bland annat:

 • Fördjupning i din personliga yogaträning
 • Grundläggande kunskap inom ayurveda
 • Konsultation angående hur ditt liv påverkas av yoga och ayurveda
 • Vetskap om hur du kan kombinera dessa uråldriga läror, leva dem i vårt moderna samhälle, praktisera samt förmedla både för fysisk träning och som terapeutiskt hjälpmedel för välbefinnande
 • Pulsläsning och personligt skräddarsydda ayurvediska råd
 • Pedagogiska redskap i att undervisa i yoga
 • Guidning mot ditt unika uttryck som yogalärare

Utbildningsdatum med start under 2017:
Del I: 26-30 juli 2017
Del II: 25-29 oktober 2017
Del III: 31 januari – 4 februari 2018
Del IV: 11-15 april 2018 inkl certifiering
Pris: 28 000 kr, anmälningsavgift 2 800 kr
Avbokningsregler: Din anmälan är bindande från det att anmälningsavgiften är betald.
Ersättning utgår endas vid sjukdom mot läkarintyg.
Webbadress: helhetsakademin.se

 

26-30 juli

Meditations- & yogaretreat på Shantiland där sinne och kropp möts i en blandning av tystnad och integration

Med avstamp i kärleksfullhet och välönskan kommer vi under fem dagar tillsammans utforska sinnets och kroppens natur och deras relation till kosmos. Genom att sammankoppla meditation och yoga får vi en naturlig och avslappnad guidning till våra sinnen och kroppar. Stora delar av tiden kommer vi vara tillsammans i tystnad, men även tid för samtal, dialog och socialt umgänge finns på schemat. Ingen tidigare erfarenhet krävs, samtidigt är du som redan har en egen praktik välkommen för nya utforskningar.
Lärarparet är moder och son, samtidigt som de med tiden blivit alltmer av andliga följeslagare. Agneta Edström kommer agera huvudlärare och Hannes Edström hjälplärare, samtidigt kommer stor del av undervisningen att ske i gemensam anda. De är båda inspirerade av buddhistisk Vipassanātradition.
Agneta är symbolterapeut och pedagog, hon har utövat meditation och yoga sedan år 2000, dessutom är hon författare till böckerna “Ett Heligt Liv” och “Uppvaknande – en resa från ego till själ”. Hannes är beteendevetare och har sedan är 2010 regelbundet gjort längre tysta retreater på Gaia House, England.
Retreaten äger rum på Shantiland i vackra Hälsingland. Vi startar på eftermiddagen den 26 juli och avslutar efter lunch den 30 juli, 2017. Sista kvällen njuter vi av Shantiland spa, med den magiska utsikten över Dellensjön. Vedeldad-, infra- och ångbastu, färgterapi, varm- och kallbad.
Kursvärd för retreaten är Frank Sundqvist, som är tillgänglig för frågor på e-post, sundqvistfrank@gmail.com eller mobil, 070 780 36 54.
Retreaten arrangeras i enlighet med den buddhistiska läran om välönskan och generositet. I kursavgiften ingår endast mat, logi och andra eventuella utgifter. Lärare och personal ger av sin tid och sina kunskaper och du som deltagare inbjuds att utöva generositet och donera pengar efter retreaten till lärare och personal för deras arbete.
För mer information, se http://shantiland.se/event/meditations-yogaretreat/
Läs även Yoga för digs artikel om Shantiland!

 

27-30 juli

Yoga Celebration på Mundekulla

Kom och fira livet med oss! På årets festival kan du uppleva följande:
Hatha Yoga - Vinyasa Flow
Bhakti Yoga
Kundalini Yoga - Acro Yoga
Yin Yoga - Gongbad
Mantrasång - Meditation
Dans - Bastu
med Sky, Satya, Anders (gong), Rebecka (Vinyasa) mm.
Läs mer här.

 

31 juli – 4 augusti

Yoga, vandring & paddling i norra Värmland

En sommarkurs med yoga, vandring och paddling - i norra Värmlands fantastiska natur. Kursen hålls vid Långbergets Sporthotell där vandringslederna och sjösystemen finns i nära anslutning till hotellet.
Det blir en inre och yttre upplevelse i fantastisk natur tillsammans med yoga. Det blir en stämningsfull kvällstur i kanot på bäversafari på Klarälven, och en dagstur med paddling i de små sjöarna runt hotellet. Vi vandring mellan 3-5 timmar på naturstigar efter pilgrimsleden och bestiger vi berg med milsvida utsikter samt besöker levande sätrar med djur och säterliv. Det är två yogaklasser per dag, morgon och kväll. Delar av vandringen och paddlingen sker i tystnad.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

Augusti

6-10 augusti

Yoga, Dans, Ayurveda och Vandring, Gotland

Varmt välkommen till en retreat med innehåll av Yoga, Dans, Ayurveda, Kinesologi och Vandring
i vackra Ihrebaden på Gotland 6-10 augusti 2017!
Pris för kursen 2750 kr.
Anmälan via www.nataraja.bokadirekt.se
SISTA ANMÄLNINGSDATUM 15 MAJ
Boende och frukost bokas separat till Ihrebaden. Boka inte boende förrän du har fått kursbekräftelse. För mer info om Ihrebaden se www.ihrebaden.se Kostnad för lunch tillkommer. 
Lärare: Lisa, Isha, Förander, och Maria Matrika Shakti Lindh Isefält som båda är diplomerade yoga- och meditationslärare inom Satyananda yoga, klassisk yoga. Lisa är också dipl. ayurvedisk hälsorådgivare samt grundare av Peaceful Being. Maria är utbildad danspedagog yinyogalärare samt diplomerad kinesiolog och massör. Kontakt Lisa: tel: 0735-22 85 89, lisa.forander@misa.se  kontakt Maria tel: 076-855 74 08, kurser@nataraja.se

 

11-16 augusti

En skön yogaretreat med Sky – Sama Yoga

Unna dig själv en vecka i balans; med Samayoga, god mat och tid till dig själv eller tilsammans med likasinnade - vila och promenera i skogen, kanske ta ett bad eller basta. Sky leder sköna Yoga-pass och hans erfarenhet inom yogisk livsstil och Ayurveda guidar dig till hur du kan både ladda batterierna och njuta maximalt.
Where: Shambala Gatherings (Borntorpet), Skinnskatteberg 2h norr om Stockholm
Signup: shambalagatherings@gmail.com
Mer info: www.samayoga.info/event/retreat-with-sky-at-shambala-gatherings-borntorpet

 

13-18 augusti

Yogabliss Fördjupningsretreat på Gotland med Lou Å.

ShivShakti - a journey into conciouness & bliss  13-18 augusti.
Då Gotland är som vackrast, havet är uppvärmt och de stora turistsströmmarna börjar lugna sig ... En tid för dig och en inre resa i den vackra naturens famn .
Några dagar där du får tanka ny energi i den vackra naturen , Yoga, meditera och fördjupa dig i de Indiska devis/ devas visdom. Det blir både många inåtgående yogapass , naturmeditationer och vila. Men också lekfulla äventyr med utflykter i den gotländska naturen , dans o fri rörelse och många möten i Sharingcirkeln. Lägg till Karolina Lallerstedts fantastiska vegomat och möjligheten till att ta massage av Julian Maryassel och förbered dig på att komma hem som ny --
I grunden är detta en yogaretreat , med hatha yoga, yin och vinyasa yoga som ett fundament. Med yogan som rötter kan vi flyga friare i rörelseövningar & fri dans och slutligen landa i stillhet med Pranayamas, meditationer och healingsessioner. De Indiska arketyperna visar oss insikter om livet och oss själva : Om vårt förhållande till kärlek, kraft , kreativitet, gränser, lycka, stillhet och mycket mer...
Den fördjupande retreaten innebär att vi går djupare i vårt möte och insikt kring Shiva & Shakti. De två motpolerna som tillsammans skapar en helhet. Så många samtal. meditationer och utforskande kring " Consiouness and Bliss ".
Info & anmälan: louaberg@yahoo.se
Länk till eventet på Fb.
Hemsida: Namasté Yogabliss

 

13-20 augusti

Inner art of love

En kärlekssemester med dig själv! Kathy´s Island, Karpathos, Grekland. Oemoståndlig retreat om du behöver börja gilla dig själv och lyssna till allt klokt du har inom dig.
Läs mer här!

 

18-20 augusti

Kom igång inför HELA hösten

Ett camp för den som behöver en spark i baken inför höstens träning. Blandade klasser av t.ex. Core, Tauff, Bootcamp, Dans och Yoga som garanterat kommer väcka din rörelseglädje. Workshops i bl.a. mental träning och motivation för att hjälpa dig att sätta upp mål och ladda upp inför hösten.
Investering: 2495:- ( inkl 1000 kr i bindande anmälningsavgift) då ingår samtliga pass, enkelt boende i 4-manna stuga och helpension.
Mer info: www.helahh.com och majjalundh@gmail.com

 

18-27 augusti

Yogalärarutbildning i Sama Yoga med Sky i Sverige och Bali

Transformera ditt liv genom en helande livsstil med hjälp av yoga. Väx in i rollen att själv kunna undervisa på ett intuitivt och kärleksfullt sätt. Under nio månader blir du guidad av erfarna lärare med Sky Akasha som huvudlärare. Du får en välgrundad förståelse av vad yoga är samt medel, stöd och träning att kliva in i rollen som yogalärare. Kursens främsta mål är att deltagarna ska känna en trygghet och självsäkerhet som kommer inifrån, att kunna leva och undervisa från ett öppet hjärta fyllt av självacceptans.
Du lär dig om Yoga asana, meditation, pranayama, chanting, mantra, ayurveda, yogisk livsstil & verktyg i vardagen, filosofi, spiritualitet, advaita vedanta, fysiologi & anatomi, undervisningsmetodik & etik och mycket, mycket mer.
Totalt 270 undervisade timmar samt stöd och vägledning under 9 månader. Du får mat och logi under kursens 30 retreatdagar.
Denna utbildning passar även dig som längtar efter att fördjupa din yogapraktik (men kanske inte vill undervisa), eller dig som redan är yogalärare, vill vidareutbilda dig och upptäcka hur du kan undervisa intuitivt från hjärtat.
Kursavgift: 28 500kr, mat och boende: 19 500kr (allt inkl moms
Välkommen!
Mer info: www.samayoga.info
Frågor & Ansökan: samayogattc@gmail.com - Anna Sunesson (073-572 33 70)

 

19-20 augusti

Barn i Balans: Yoga – Slowmotion - Sprallis (Stockholm)

Ett enkelt och lustfyllt inspirationsmaterial att användas tillsammans med barn upp till 12 år.
Det bygger på ett helhetsperspektiv inom barnhälsa. Målet är bland annat att barnen stärker självkänslan och själv-förtroendet, utvecklar läs- och skrivförmågan, ökar koncentrationsförmågan och får bättre välmående och kondition. Du får tips och lär dig en mängd olika övningar inom områdena: Få Energi - Rörelseglädje - Lekar och Aktiviteter - Recept - Komma till Ro
Pris: 3490:-  Detta ingår:
Boken Barn i Balans, en yogakortlek+plansch en ChiBall boll samt tillgång till 30 olika Slowmotion-rörelser och en förståelse för vårt koncept Sprallis.
www.barnibalans.se
anette@chiball.se
Facebook: Barn i Balans
Instagram: barnibalans

 

21-25 augusti

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

25-27 augusti

Grundkurs i Solyoga/Sungazing i Stockholm med Sunyogi Umasankar

Solyoga är en form av yoga där huvudfokus ligger på meditation med solen. Det är en avancerad form av Sungazing där vi tittat mot solen med vårt tredje öga. För att alla bitar ska falla på plats följs de 8 stegen för traditionell Ashtangayoga från Patanjali. Solyoga i sin fullständiga form har lärts ut av Sunyogi Umasankar sedan 2007 till tusentals människor runt om i världen och nu är han tillbaka till Sverige för andra gången. För mer information läs här http://sunyoga.info/sun-yoga/sun-meditation
Eventet kommer att ske i centrala Stockholm och presenteras på engelska men kan också översättas till svenska vid behov. Vi kommer hålla på i tre fulla dagar från fredag till söndag med start kl 07:00 varje dag med en morgonmeditation. Efter meditationen kommer det att vara teorigenomgångar under stora delar av dagen. Kostnad för eventet kommer endast vara baserat på deltagarnas donationer. Det kommer tas en depositionsavgift på 500kr för att säkra en plats och det kommer också finnas möjlighet att beställa vegetarisk mat (frukost och lunch) för alla tre dagarna. Välkommen!

axelaxelj@gmail.com
Axel Johansson, 073-815 79 61

 

26 augusti

Yogamassage 1-dags introduktionskurs i Gävle

Yogamassage har sitt ursprung i Yoga och Ayurveda, två uråldriga indiska vetenskaper där helhetsperspektivet på hälsa är centralt.
Behandlingsformen påverkar hela kroppen och når de djupare bindvävsstrukturerna. Metoden är mycket effektiv för stela och spända muskler och leder
Du får prova på uppvärmning med massage samt assisterad yoga-stretching för ryggen och benen. Du använder också några stretchar för att öppna upp bröstkorgen och andningen. Vi avslutar med att prova på den avslappnande massagen för ansikte och huvud som ingår i tekniken.
I teoriavsnittet berättar vi om Yogamassagens ursprung och grundprinciper samt dess användbarhet och fördelar. Du får även detaljerad information om den längre yrkesutbildningen för att bli diplomerad Yogamassör. Utbildningen passar bra för massörer/kroppsterapeuter eller personer med yogabakgrund.
För information om hela utbildningen, se www.axelsons.se.
Kursen har inga förkunskapskrav. Kursdokumentation med illustrationer ingår.
Lärare: Linda Höglund
Plats och tider: 26 augusti 2017, kl. 08.00-16.00, Waldenströmsgatan 5A, Sattvic, Gävle
Anmälan: Via e-post till yogamassage@sattvic.se

 

26 augusti

Authentic Teachings of Vedanta with Sharada

Plats: Stocken, Orust
Lärare: Sharada
Tider: Lördag 26 augusti, 10.30-19.00
Föreslagen donation: 500-800 kronor
Preliminärt schema:
(Tiderna är ungefärliga)
10.30 Te & Guidad meditation
11.30 Vedanta
12.30 Lunch
13.30 Rast: Tid för promenad i naturen, vila eller egentid.
15.30 Puja
16.30 Vedanta
17.30 Satsang
18.15 Middag
19.00 Slut
För mer information besök vaidika.org eller mejla Vaidikateachings@gmail.com
Varmt välkommen!

 

26-27 augusti

Barn i Balans: Yoga – Slowmotion - Sprallis (Göteborg)

Ett enkelt och lustfyllt inspirationsmaterial att användas tillsammans med barn upp till 12 år.
Det bygger på ett helhetsperspektiv inom barnhälsa. Målet är bland annat att barnen stärker självkänslan och själv-förtroendet, utvecklar läs- och skrivförmågan, ökar koncentrationsförmågan och får bättre välmående och kondition. Du får tips och lär dig en mängd olika övningar inom områdena: Få Energi - Rörelseglädje - Lekar och Aktiviteter - Recept - Komma till Ro
Pris: 3490:-  Detta ingår:
Boken Barn i Balans, en yogakortlek+plansch en ChiBall boll samt tillgång till 30 olika Slowmotion-rörelser och en förståelse för vårt koncept Sprallis.
www.barnibalans.se
anette@chiball.se
Facebook: Barn i Balans
Instagram: barnibalans

 

27 augusti – 9 september

14-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

28 augusti – 1 september

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12


September

2-3 september

Barn i Balans: Yoga – Slowmotion - Sprallis (Malmö)

Ett enkelt och lustfyllt inspirationsmaterial att användas tillsammans med barn upp till 12 år.
Det bygger på ett helhetsperspektiv inom barnhälsa. Målet är bland annat att barnen stärker självkänslan och själv-förtroendet, utvecklar läs- och skrivförmågan, ökar koncentrationsförmågan och får bättre välmående och kondition. Du får tips och lär dig en mängd olika övningar inom områdena: Få Energi - Rörelseglädje - Lekar och Aktiviteter - Recept - Komma till Ro
Pris: 3490:-  Detta ingår:
Boken Barn i Balans, en yogakortlek+plansch en ChiBall boll samt tillgång till 30 olika Slowmotion-rörelser och en förståelse för vårt koncept Sprallis.
www.barnibalans.se
anette@chiball.se
Facebook: Barn i Balans
Instagram: barnibalans

2-9 september

Chakra i Spanien

Jag älskar att känna mina chakra och förstå vad som händer i kropp och knopp! Villa Dorothea Retreat, Orcheta, Spanien. Häng med om du också är nyfiken på chakra och ditt eget energisystem. Find the flow!
Läs mer här!
 

4-8 september

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

6-10 september

Aktiv yogaresa till Italien

Följ med oss och möt, eller förläng, sommaren på underbara Amalfikusten i Italien.
Äntligen har vi möjlighet att erbjuda en fem dagar lång natur- och yogaresa till fantastiska La Selva gården som är belägen på en bergsluttning. Glöm vardagens stress till jobbet och oljudet av trafik, till La Selva kan vi endast ta oss genom en vandring mellan orterna Positano och Montepertuso, där havet och bergssluttningarna blir våra närmsta grannar. Till solens första värmande strålar inleder vi varje dag med ett yogapass, där omgivningen är lika avslappnande som den första solhälsningen.
Vi kommer starta dagarna med en uppvärmande hatha yoga och härliga enklare pranayama övningar som väcker oss på ett behaglig sätt. På eftermiddagen/kvällen håller vi ett lite lugnare yin yoga pass kombinerat med mindfullness och en stunds meditation. Vi rekommenderar att man har en viss yogaerfarenhet för att få ut det allra mesta och bästa av yogan.
Läs mer om resan här!

 

6-13 september

Yogaresa till Kroatien

Fall: Sep 6 – Sep 13, 2017 – Seven nights
Total Pris 7900 Skr (850€)
I priset ingår:
Meditativa ledda morgonpromenader
6 Morning Yoga och Pranayama klasser inkl meditation
5 Eftermiddags Workshops/Restorative Yinyoga
En halvdag vandring till The Monastery
Inkvartering i dubbelrum 7 nätter (enkelrum tillägg 500 Skr/pers)
Frukost & Middag och Mellanmål
Lån av yogamattor
Ingår ej:
Flyg ingår ej i priset.
Transfer till och från flygplatsen (200 Kuna)
Aromaterapi massage, bokas i förväg, pris 200 Kuna/45 min (ca 250 Skr)
Kombi Treatment (reiki) av Anna Brus, bokas i förväg eller på plats, 55 € /45 min (500 Skr)
Mer information: www.yogabrus.com

 

 

8 september

Kundaliniyoga & Gong-retreat

Vägen till ditt hjärta …
En helg tillägnat öppnandet av våra hjärtan genom yoga, meditation, mantra och helande vibrationer och ljud från gong, hang, trumma och didjeridoo.
Vi kommer arbeta med våra baschakran; ta oss ner i  våra rötter, in i vårt kreativa flöde, upp till vårt kraftcentrum för att sen blomma ut i vårt hjärta. Möta det som vilar, gömmer sig och längtar i våra hjärtan.
Ljudresor kommer integreras och kombineras med kundaliniyoga, meditation, rörelse och avslappning. Genom meditation och mantrasång tar vi oss djupare ner och in i oss själva. Vi grundar oss, skapar flöde, släpper taget och öppnar upp för att leva livet från mod och kärlek. Vägen dit tar oss genom att möta rädslor, förlåta oss och känna självkärlek.
Under helgen kommer vi prata om chakran och deras egenskaper, hur vibrationer från gongen och mantran påverkar oss, samtala  och dela våra insikter och upplevelser.
Tre dagar  vacker miljö  och ren energi på Ecotopia på Österlen.
Innehåll/ingår
Kundaliniyoga Hjärtceremoni
Gongyoga Gongen och dess vibrationer
Ljudresor/healing Chakran och deras egenskaper
Meditation Samtal och delning
Mantra
Boende i ecostugor med vegetarisk kost
Aquarian sadhana
Yogalärarna
Tina Ikonomidou & Håkan Lagesson  är båda kundaliniyoga-  och meditationslärare som själva har gjort och fortfarande gör resan inåt, möter rädslor och utforskar hjärtats villkorslösa väg. Håkan har specialiserat sig på gongen och dess helande vibrationer.  Han spelar även afrikansk trumma, hang och didjeridoo som även de tar en till ett djupt meditativt tillstånd där läkning sker. Håkan medverkar på flera festivaler och evenemang runt om  i Sverige. Tinas passion är själsperspektivet i yogan. Den inre rösten som vi hör i meditationen, i rörelsen och känner i mantrasången. Hon tycker det är spännande hur yogan visar på våra inlärda beteenden, vår  inre kommunikation och samarbete, samt kroppens förmåga att tala.
Praktisk information
Datum: 8-10 september
Tid: Ankomst fredag kl 16.00, hemresa söndag 16.00
Plats: Ecotopia på Österlen http://www.ecotopia.se/
Pris: 3 495 kr (Early bird 3 195 kr tom 170615)
(inklusive ekologisk vegetarisk kost och boende i ekostugor - 4 bäddsrum)
*Datum enligt önskemål för slutna  grupper
Webbadress: helhetsakademin.se

 

9-10 september

Yogaweekend på Smådalarö gård

Ladda kroppen och hjärnan med ny energi under en yogahelg i en rogivande miljö i Stockholms skärgård. Under två dagar får du prova olika former av yoga och meditation samt njuta av god vegetarisk mat. Utöver de gemensamma aktiviteterna kommer det att finnas tid för att njuta av naturen, bara vara eller bada bastu på Smådalrö gårds brygga.
Pris: 3950 kr dubbelrum, 4150 kr enkelrum
Mer info:
www.yogavayu.se
info@yogavayu.se
LIsa Hammar: 070-313 70 73

 

10-17 september

Yogaresa med Malin Berghagen till Skiathos

För dig som är nyfiken på yoga och vill fördjupa den från ren och vanliga yoga träning till att bli ett helhetstänk i ditt liv. Du bör helst ha yogat förut men du behöver inte vara proffs. Yogan passar både dig som är erfaren yogi och dig som är mer ny i yogans värld. En intensiv yogavecka där vi möter alla aspekter av yoga. Den fysiska, mentala och själsliga. Vi går ”all the way” på Skiathos där Malin ger dig både insikt i den fysiska aspekten av yogan, men också mycket av yogans viktiga grundstenar i både tänk och livsdeviser.
Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands. Så här säger Malin: ”Följ med mig till underbara Skiathos, där jag själv har varit mycket och möt yogan utifrån så som jag ser den. Låt solen få värma dig medan vi tar oss igenom de olika yoga asanas (yoga ställningar). Låt den grekiska maten lyfta våra sinnen och låt våra samtal fördjupa vårt möte med vår själ."Vi har 1,5-2-timmars yogapass på förmiddagarna och på eftermiddagarna med yoga övningar och utrymme för sol, bad och egentid runt lunch och på kvällarna. Under veckan kommer också Livsdesignern och Digitala Nomaden Camilla Lebert Hirvi att föreläsa om hur du kan designa ditt liv för att leva fullt ut. Hon är coach och par-terapeut och erbjuder samtal under kursens gång som kan förstärka din process och utveckling ytterligare. Eric Lebert Hirvi är reflexolog (en sorts zon-terapi) och erbjuder under veckan dig behandlingar som är ett utmärkt komplement till yogan.
Läs mer och boka din plats här!

 

8-10 september

Vedanta weekend retreat in Mälaren

We would like to invite you, to spend a weekend with us on an island in Mälaren. A weekend to nourish ourselves with guided meditation, Vedanta, nature & yoga. We will learn the significance of a value and look into the vision of Vedanta.
Schedule (Times are approximate):
Friday 8th - Afternoon
(Early arrival sauna, swimming & relax )
18.00 - Yoga & Welcome ceremony
19.30 - Dinner Satsang
Saturday 9th - Full day
7.30 - Puja & Yoga
9.00 - Breakfast
10.00 - Guided meditation
Break
12.00 - Class - The value of a value Part 1
13.00 - Lunch  14.30 - Class - The value of a value Part 2 Afternoon tea Time for contemplation, nature walk, swimming & sauna (optional devi circle)
19.30 - Dinner Satsang, Chanting & Singing
Sunday 10th - Half day
7.30 - Puja & Yoga
9.00 - Breakfast
10.00 - Guided meditation Break
12.00 - Class - The vision of Vedanta  - How can Vedanta serve and help me in my life?
13.00 - Lunch
If you want to come earlier on Friday or stay a bit longer on Sunday thats perfectly fine. In the garden we have a wood fire sauna, and it's a beautiful place to swim and take walks.  This you will also have time for in the afternoon on Saturday.
Price - 1700 SEK
How to register  - Email: Vaidikateachings@gmail.com
When - September 8-10th
Where - Meet up: Klara Mälarstrand (destination Kungshättan). Retreat will be at Kungshatt in Mälaren
If you have any questions, feel free to ask! And for more information about what we do visit https://Vaidika.org/ See our full event on FB: https://www.facebook.com/events/209928296161587/
With Love Sharada, Lena & Nadja

 

11-15 september 2017

Italien: Yogakurs i klostermiljö

Vi utövar yoga i olivlunden och på terrassen inom klosterområdet morgon och kväll och har dagarna fria för att bara vara, utflykter, sol, bad...
Det är för åttonde året som vi återvänder till fd klostret Casa di Accoglienza il Carmine i San Felice del Benaco vid Gardasjön.
Yoga i klostermiljö
Klostretområdet och kyrkan är från 1400-talet och ligger ca 5 minuters promenad från Gardasjön. Det finns även flera terrasser och en stor trädgård med olivlund.
Vacker och rogivande miljö
Dagarna är fria för att sitta vid sjön och bara vara, utforska staden, fika, dricka och äta gott. Vandra, åka båt, bada, måla, resa till någon annan stad, umgås…
Yoga morgon & kväll
En kurs för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Det är två yogaklasser per dag, morgon & kväll. Yogaklasserna hålls på terrassen och i olivlunden inom klosterområdet. Vid dåligt väder är vi inomhus. Kursen vänder sig till både vana och nya yogautövare.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

16-23 september

Yoga, Meditation, Chanting & Vedanta by the Ocean in Crete

Join us by the ocean in sunny southern Crete for a more complete Yoga retreat with all the meaningful stuff included in a heartfelt and authentic way; Yoga, Meditation, Mantra Chanting, Vedanta, Puja, Fresh seasonal vegetarian food, Beachtime and more. Rest, reflect, rejuvenate and get the full scope of the yoga teachings.
Website: www.samayoga.info/event/yoga-meditation-chanting-vedanta-ocean-crete
Email: samayogaretreatcrete@gmail.com

 

17-24 september

Leva yoga, retreat på Mallorca

Investera i din hälsa genom att leva yoga under en vecka –  vila och återhämtning genom yoga, meditation och vegetarisk kost. Vi ger dig verktygen till ett friskare och sundare liv. Vi bor i Persiljepalatset beläget på Carrer de Juavert i den lilla staden Felanitx på Mallorcas sydostkust. Inspireras vi av den makalösa naturen genom att vandra på klipporna längs med havet och utöva Yoga under bar himmel.
Kontakt: Lena Sjöberg
lena@wellnesshouseyoga.se
www.wellnesshouseyoga.se

 

21-25 september

Yoga, ACT och mindfulnessretreat

Välkommen på yogaretreat med Stina Dahan och Anna Svensson! Vi åker till Zell am Zee i Österrike för att uppleva magisk yoga i fantastisk miljö, Alperna. Boosta det perfekta operfekta i dig och bli din bästa vän genom att pausa en stund från vardagen för att ge dig själv återhämtning, reflektion, avslappning, fördjupa din yogaerfarenhet och möjlighet att bryta gamla tankemönster och vanor. När vi ger oss själva en mental detox så finner vi en intelligens som är visare än vårt intellekt vilket gör att vi höjer vår medvetenhet.
Vi kommer att ta väl hand om dig och guida dig till ditt vackra perfekta inre jag, där inget behöver fixas…
Det kommer att erbjudas fördjupade yogaklasser, mindfulness, tystnad, delning i grupp, teknikworkshops och föreläsningar.  Vi vill även ge er möjlighet till vila så det kommer att finnas ordentligt med tid mellan de olika aktiviteterna.
Datum: 21/9 – 25/9
Investering: 11 850 kr/pers

Grupprabatt: Är ni fyra eller fler får ni 10% rabatt
I priset ingår: flygresa, transfer, del i dubbelrum, frukost, lättare lunch och middag dagligen, samtliga yogaklasser, workshops, föreläsningar och SPA.
Hotellet: Stadt Wien Hotel http://www.hotel-stadt-wien.com/se/home/
Bokning: patrik.johansson@latravel.se

Vid frågor kontakta Stina på stina@eatmovelive.se eller Anna på trainyma@outlook.com
Hoppas att vi ses i alperna!

 

22 september 

Yogalärarutbildning Kundaliniyoga & Medicinsk Yoga

Bli internationellt certifierad yogalärare 200H enligt Yoga Alliance i Kundaliniyoga och Medicinsk yoga på vår 1 åriga utbildning!
Lär dig promenadyoga och att använda gong och klangskålar. Yogamatta i äkta ull på köpet.
Vi är den enda fria och oberoende utbildaren inom Kundaliniyoga i Norden.
Info: www.kundaliniyogaakademin.se eller 0708-432 780.

 

22 september

Utbildning: Migränyogainstruktör, Linköping

Behörighet: Yogalärare- eller instruktörsutbildning.
Utbildningens längd: 2 dagar.
Pris: 2900 SEK
Datum Linköping: 2017-09-22 och 2017-11-10
Adress: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70.
Tid: 08:00 - 16:00
Lärare: Per Söder.
Kursbeskrivning:
Vi arbetar med olika yogapass, meditationer och andningsövningar för att hantera migrän och annan svår huvudvärk.Vi får kunskap om olika typer av huvudvärk utifrån det ayurvediska synsättet på ohälsa och huvudvärk. Här kan vi förstå vilken behandling som passar vilken huvudvärk.Vi går igenom den senaste forskningen på huvudvärk och olika sätt att se på vad huvudvärk är. Vi diskuterar olika faktorer som kan utlösa huvudvärk. Första kursdagen får du ett yogapass att själv arbeta med under 40 dagar tills vi ses andra kursdagen. Efter kursen skall du kunna instruera personer med enklare och svårare huvudvärk i yoga och ayurveda som en metod att hantera sin smärta.
CD1 & CD2 Migränyoga samt den nya reviderade utgåvan av boken Migränyoga och diplom ingår i kursavgiften.För mer info och frågor kontakta Per Söder
Mail: per@yogamottagningen.se
Tfn: 0708-39 82 29
Läs mer på www.yogamottagningen.se

 

22-24 september

Återhämtande retreat med Yogaterapi

Just när hösten börjar närma sig sitt allra färgrikaste och vackraste spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Runtomkring oss har vi Granös vida skogar, tystnad, lugn, och med lite tur bjuder kvällarna på stjärnklara himlar ovanför oss.
Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Ulrika Cassel, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med hjälp av härlig restorative yoga, yoga nidra och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

22-24 september

Helg Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

23-24 september

MIGRÄNYOGA LINKÖPING

Plats: Linköpings Yogacenter, Storgatan 70, Linköping.
Lärare: Per Söder.
Tider: Lördag 10.00 -17.00, söndag 9.00-15.00.
Pris: 1950 kr inkl. CD Migränyoga 1. (10% rabatt för medlem i migränförening).
Kursen för dig som vill hitta en metod för att hantera återkommande huvudvärk av spänningstyp eller migrän. Med hjälp av enkla redskap som andningstekniker och yogaövningar kan du börja förebygga och hejda huvudvärken. Per Söder som leder kursen blev av med ett 40-årigt migränliv efter 9 månader med daglig yoga.
Mail: per@yogamottagningen.se

 

23-30 september

Par-yogaresa med Malin Berghagen och Camilla Lebert Hirvi till Kefalonia

För par som vill göra en spännande och skön resa tillsammans. Resan innehåller dels yoga med Malin Berghagen som passar alla och där ni som par bland annat får yoga tillsammans i tillitsfulla och sköna parövningar. Dels får ni under resan lära er mer om parutveckling av par-terapeuten Camilla Lebert Hirvi med insikter om hur ni kan fördjupa er kärleksrelation ytterligare, bygga vidare på det positiva och ta er igenom svårigheterna. Syftet med resan är att stärka er parrelation genom både fysiska och känslomässiga övningar. Med djupare insikter om par-relationers djupare syfte och hur ni kan stärka och fördjupa er kommunikation mellan er samtidigt som ni lär er tillitsfulla fysiska övningar ger nya dimensioner till ert förhållande. Så här säger Malin: ”Följ med oss till underbara Kefalonia, och möt yogan så som jag ser den tillsammans med din partner. Yoga i kombination med insikter och övningar för att stärka relationen ger er som par en perfekt kombination. Ni har möjligheten att fördjupa er relation genom att lära er mer om parrelationer och få tips om hur ni kan stärka det goda ännu mer.
Vi har 1,5 tim par-yogapass på morgonen med Malin Berghagen och kan njuta av sol och egen tid på dagen från frukost och till efter lunch. På eftermiddagarna får ni i form av workshops inspiration om parrelationen med Camilla Lebert Hirvi. På kvällen blir det mer härlig partid. Malin Berghagen är en mycket uppskattad och inkännande yogalärare sedan många år och erbjuder kurser runt om i Sverige och utomlands.Camilla Lebert Hirvi är Par-terapeut inom Imago Par-terapi.Camilla är också Livsdesigner och coachar både par, singlar och småföretagare. Hon brinner för att fler par ska lära sig mer om varför vi söker de partners vi gör, vad det kan lära oss och hur vi bäst kan utvecklas tillsammans som par.
Läs mer och boka er plats här!

 

30 september - 7 oktober

Kraft & Vila - Yogaresa till Abruzzo, Italien med Josephine Norrbo och Wösel Thoresen

Hösten är en tid att hitta balans, vi går från ljusa, aktiva tider mot en mörkare mer vilande period. Följ med oss på en yogavecka i vackra Italien där vi balanserar kropp och sinne för att ge oss själva näring och kraft inför vintern!
Varje dag gör vi både dynamisk vinyasa yoga,  vilande yin yoga och mediterar, här kompletterar Josephine och Wösel varandra och skapar  balans mellan aktivitet och vila. I tre workshops fördjupar vi oss i meditation, yoga asanas och hur vi kan lära oss praktisera på ett långsiktigt säkert vis. Det finns också gott om  tid att utforska det vackra omgivande landskapet, vila, bada och njuta av social samvaro. Maten är vällagad, vegetarisk och hälsosam och olika kostbehov kan tillgodoses.
Öppet för både nybörjare och mer erfarna yogis!
Early bird (boka senast 15 maj) 11 600 kr
Fullt pris 12 200 kr
Detta ingår:
12 yoga/meditationsklasser
3 workshops
Guidad vandring i naturreservat
7 nätter i delat dubbelrum med bad (enkelrum mot tillägg)
Frukostbuffé, Lunch, Middag (tre rätter)
Kaffe/te, vatten och frukt (obegränsat!)
En lunch och en middag på restaurang
Tillgång till pool och tvättstuga
Transfer till och från Pescara
Mer info:
www.abruzzoactivities.com/event/kraft-vila/
josephineyoga@mail.com

 

Oktober

6-8 oktober

Vinyasa stresshantering

I början av oktober, när Västerbottensnaturen har börjat skifta färg och bjuder in till sin allra mest färgsprakande upplevelse, spenderar vi en härlig helg tillsammans med vinyasa yoga. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman, som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.
Det här är helgen för dig som gillar fysisk yoga och har tidigare yogaerfarenhet, och vi fyller dagarna tillsammans med yoga, meditation, andningsövningar, föreläsningar, och avkoppling. Med hjälp av vinyasa yoga, yinyoga, pranayama och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

7 oktober

Instruktörsutbildning i Klassisk Kundaliniyoga

För dig som är nyfiken på att lära dig mer om kundaliniyoga och är intresserad av att hålla enkla pass för andra.
Kanske funderar du på att gå en yogalärarutbildning men är inte redo att ta steget.
En lättillgänglig utbildning med både bredd och djup. När du är klar blir du certifierad instruktör.
Info: www.kundaliniyogaakademin.se eller 0708-432 780.

 

7-12 oktober

Grundutbildning i ChiBall® Metoden

Välkommen att anmäla dig till en utbildning baserad på Traditionell Kinesisk Medicin och inspirerad av varierande rörelseformer: Qigong, TaiChi, Dans, Yoga, Pilates och Feldenkrais. I ChiBall används en liten, mjuk boll som finns i 10 olika färger och aromer. Bollen ger fokus, utmaning och massage, både taktilt och fysiskt. ChiBall® kan vara ett komplement till det du redan utövar eller som något helt nytt. Metoden tar hänsyn till naturen och årstiderna och kan anpassas till den målgrupp du själv önskar leda eller användas för eget behov och personlig utveckling. För många blir ChiBall den ”röda tråden” som binder samman olika intressen och kompetenser.
Mer info: www.chiball.se
Mail: anette@chiball.se

 

8 oktober

Amorgos yogaresa & rekreaktionsresa

Transformerande yogarekreation med en fantastisk möjlighet att uppleva tre yogaformer, andningstekniker, meditationer, ayurvedisk föreläsning, workshops om mantra och chakran. Ja, och ytterligare lite mer…
Att förena en resa med yoga är en fin möjlighet att expandera din medvetenhet, andas in visdom och förena det i både din fysiska kropp och ditt inre. Genom att vara på en annan plats kan du förutom att uppleva platsen, livet och kulturen ge dig själv utrymme att komma djupare in i yogans värld. Ibland behöver vi komma bort en stund för att komma närmare oss själva.
Amorgos – en idyllisk grekisk ön i Kykladerna, där “Det stora blå” spelades in. Tänk att vakna på morgonen, gå ut på paviljongen, se ut över det glittrande havet, sluta ögonen och känna livet i varje cell i kroppen. Att lugnt börja dagen med yoga, meditation och chanting.
En vecka, två yogalärare och tre yogaformer. Wivi-Anne & Tina guidar dig  igenom kropp och själ med fysiska yogaformer och kundaliniyoga. Vi bjuder in förening av allt det vi är, för att skapa inre helhet.
Vi bor på Aegialis hotel & spa, 7 nätter i lyxiga superier classic tvåbäddsrum med balkong och havsutsikt (6 dagar på plats). Det ingår vegetarisk helpension från hotellets odling, tillgång till SPA med hammam, jaccuzzi, inomhuspool med hydromassage och gym. Utöver det ingår en 30 min massagebehandling, föreläsning/workshops och utflykt.
Praktisk information
Du tar båten redan 8 oktober kl 17:30 från Port of Pireus, Aten. Flyget bör komma till Athen 8/10 senast 15:30. Hemresan: Båten lämnar Amorgos 15/10 kl 06:55. Hemflyget bör gå efter kl 18:00 för att ha bra marginal.
Pris: 11 499 Kr exkl flyg, flygtransfer och båtresa (ca 800-900 kr) Anmälningsavgift: 2.000:- är bindande. Hela summan senast 2 månader innan avresa
Mer info: helhetsakademin.se

 

13-15 oktober

Relax Restore Yogaweekend Idöborg

En helg för återhämtning, stillhet, meditation & självreflektion i en underbar miljö i skärgården. Kom närmare ditt sanna jag som vilar under lager av spänning och stress. Njut av en renande spa-ritual med vedeldad bastu och dopp i havet samt näringsrik vegomat. Denna helg är en verklig gåva till dig själv!
För info & bokning: info@happymeyoga.se  www.happymeyoga.se

 

18-22 oktober

5-dagars Retreat - Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/weekend-retreats

 

20-22 oktober 2017

Ayurveda för god sömn och återhämtning

Ayurveda & Yogahelg på Selma Spa
Välkommen till en härlig helg med Yogaklasser & Ayurvedaföreläsningar på Selma Spa+ i Sunne. Det finns också tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar. Yoga och Ayurveda kompletterar varandra och har i alla tider undervisats tillsammans inom den indiska traditionen för att främja hälsa och välmående.
Ayurveda för god sömn och återhämtning
Dagens stressiga samhälle gör att många blir sjuka pga brist på sömn och vila. Denna kurs ger dig praktiska råd om hur kost, dagliga rutiner och medveten närvaro kan hjälpa dig att få bättre sömn och återhämtning. Balansen mellan aktivitet och vila är en nyckel till hälsa enligt den Ayurvediska medicinen. Ayurveda betyder “vetenskapen om livet” och är ett godkänt medicinskt system som praktiseras jämsides med västerländsk medicin på sjukhus i Indien.
Ayurvedisk läkare
Kristofer Edlund studerade till Ayurvedisk läkare vid Sampurnananda Sanskrit University i Varanasi, Indien. Han bodde och studerade i Indien mellan 1991-2003. Kristofer arbetar som ayurvedisk hälsorådgivare i Stockholm där han håller kurser och föredrag samt individuella konsultationer. Läs mer om Kristofer på www.ganges.se och www.matskolan.com
Yoga
Upplev den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Stort fokus kommer att vara på andning. Förutom helgkurserna på Selma Spa arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien och Spanien.  
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

21-22 oktober

Barnyogalärarutbildning

Varmt välkommen till Happy me kids inspirerande barnyogalärarutbildning med två fullproppade dagar som ger dig kunskap, verktyg och material så du med en gång kan hålla egna mysiga yogapass för barn och familj. Nytt kursdatum 21-22 oktober på Lugnett Täby. För mer info och bokning: Emma info@happymeyoga.se läs mera på www.happymeyoga.se

 

21-23 oktober

Yoga & Meditationshelg  med helpension i skärgårdens famn, Nynäshamn

En weekend med yoga, meditation och trevligt samvaro på mysiga Skärgårdshotellet i Nynäshamn. Läs mer på www.yogaresor.nu eller www.thaiyogamassage.se

 

27-29 oktober

Stresshanteringshelg på Greenstones, Bohuslän

Behöver du vila och återhämtning?
Då kan denna stresshanteringshelg vara något för dig. Under helgen erbjuder vi stresshantering med TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercise), meditativ vandring och avslappning med Gongbad.
TRE® består av en serie med 7 olika fysiska positioner. Dr Berceli, som har skapat metoden, har inspirerats från bl.a. yoga, tai chi, qigong och kroppspsykoterapi. Övningsserien är lätt att lära, men ändå kraftfull.
Viktigt att tillägga är att TRE® inte kan ersätta psykoterapi vid svårare psykiatriska tillstånd. Metoden är ett bra komplement i terapi. Läs mera här: www.traumaprevention.com
Utöver TRE® kommer du även att erfara:
Breathwalk: En form av yoga till fots utvecklad ur kundaliniyogan. En meditativ promenad kopplad till olika andningsmönster som påverkar kropp och själ positivt.
Gongbad: Djupavslappning till gongmusik.
Under gongbadet ligger du ner på mattan, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja över och genom dig. Effekten av gongens vibrationer är stressreducerande och hjälper dig att vara i nuet och släppa tankar och vardagsbrus.
Du kommer också att få tid att slappna av och promenera i den vackra naturen på Flatön utanför Orust. För de som vill, finns det även möjlighet att välja att bada i badtunna eller basta i vedeldad bastu. Passen kommer vi att ha i den fina grupp-jurtan. En jurta är en rund, isolerad bostad, ursprungligen utvecklad av nomaderna i Centralasien.
Mat och logi ingår i kostnaden: Utsökta, hälsosamma ekologiska och vegetariska måltider
Ankomst: Mellan 15:00 och 18:00 fredag eftermiddag
Avresa: Efter lunch på söndag eftermiddag (omkring kl 13:00)
Totalpris: 2 750:- 
Ledare: Helena driver Studio Ting på Orust där hon erbjuder friskvård och stresshantering med metoderna TRE, NIA och yoga. Helena har ett stort intresse för fysisk och mental träning och har bred erfarenhet av att leda grupper. Hon hämtar mycket av inspirationen från naturen. Helena är utbildad dramalärare, gongspelare och certifierad TRE-, Breathwalk- och NIA-instruktör.
För frågor ta kontakt med kursledare Helena Ulinder:
drama@helenaulinder.se
tel: 0704-128110
www.helenaulinder.se
Vi erbjuder även 1-dagars yoga-retreat till hösten!
Anmälan: https://greenstones.se/courses
Varmt välkommen!

 

November

8-13 november

Yoga, vandring och återhämtning i spanska Andalusien

Yogalärare: Jennie Gunnarsson, Yoga Alliance registrerad
Plats: Lucia Yoga Retreat Center, Sierra de Grazalema naturreservat, Spanien
Pris: Early bird, från 580EUR (inkl. 5 nätter, helpension, yoga, vandring mm)
Vi lämnar mörka november och möts i Spanien där du får komma tillbaka till dig själv genom mindful Yoga, god hälsosam mat, egentid och stilla natur. Fokus ligger på balans, egenvärde, återhämtning och vikten av att lyssna inåt. Vi går ut på en guidad vandringstur i det fantastiska naturreservatet och jag kommer hålla två yogaklasser per dag. Retreatet är för alla nivåer och för de som söker lugnet.
https://jenniepranayoga.wordpress.com/yoga/retreat

 

10-12 november

Återhämtande retreat med Yogaterapi

Just när vintern börjar göra sitt inträde hos oss i Norrland spenderar vi en helg tillsammans för att återhämta oss, komma ned i varv och fylla på. Runtomkring oss har vi Granös vida skogar, tystnad, lugn, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss.
Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Ulrika Cassel, och under den här helgen med henne vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv. Med hjälp av härlig restorative yoga, yoga nidra och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

10-19 november

Yogaresa till Costa Rica

Med sina vackra stränder, spännande regnskogar och sitt lugna tempo är Costa Rica ett härligt resmål för att koppla av, njuta av natur och få tillfälle till återhämtning från en stressfylld vardag. I Tiskita Jungle Logde har vi naturen om knuten. Stugorna ligger mitt i regnskogen, omgiven av fruktträd. Vila i hängmattan på verandan, lyssna på ljuden från skogen, känn den svala havsbrisen och njut av den svepande panoramautsikten över Stilla havet och Osa halvön.
Morgon och eftermiddag möts vi på terrassen mitt i regnskogen för några balanserande och upplyftande yogapass. Vi blandar hatha-yogans mer fysiska approach på morgonen för att väcka och stärka kroppen, med yin- och restorative-yogans lugna och läkande kraft på eftermiddagen. Vi låter även meditationen få sin plats.
Retreatet hålls av Birgitta Ohrling, certifierad E-RYT 500 av Yoga Alliance, som har mer än 20-års erfarenhet av yoga. Jag tycker om att blanda mjukheten med det lite mer utmanande på mina pass, att hitta balansen mellan ”surrender and effort ”, att låta andningen ta sinnena inåt i kroppen där känslan och upplevelsen är viktigare än positionen. Individens förutsättningar och tekniken i positioner står alltid i centrum för att skapa bästa förutsättningar för balans och harmoni.
Läs mer här!

 

17-19 november

Chakra-helgretreat (Småland)

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Upplevelse av chakrana genom yoga, andning, mudra, djupavspänning, meditation och kirtan. Fördjupningen i meditationsrummet, fritiden och karma yogan, kompletterar varandra i en enastående process. Fortsättningskurs.
Detaljerad info: www.yogameditation.com/retreats/chakra-weekend

 

17-19 november

Yogahelg Selma Spa+

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. En helg för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.
Yoga
En helg för dig som vill uppleva den klassiska yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt vid föreläsningen få ta del av yogans filosofi. Allt för att lära känna dig själv och för att kunna påverka hur du mår i vardagen.
Stort fokus kommer att vara på andning. Andetaget som är vår barometer och guide. Ju längre andetag du får desto långsammare går rörelserna. Andetaget anses vara det mest kraftfulla redskapet för att minska stress och stressrelaterade problem - att komma ner i varv, slappna av, få inre ro och stabilitet.
Helgkursen är öppen för såväl nybörjare och vana utövare.
Yogalärare
Yogakursen hålls av yogalärarna Helena Karlsson och Lena Elander från Yogaakademien. De är mycket uppskattade yogalärare och har undervisat yoga under många år. Förutom helgkursen på Selma Spa+ arrangerar Yogaakademien yogaresor i Sverige, Indien, Italien.
Mer information: www.yogaakademien.se eller 0730-42 11 12

 

18-19 november

Mini-weekend

Mitt i mörka november, när vi behöver ge oss själva all omsorg vi kan, spenderar vi en miniweekend tillsammans för att koppla av och fylla på energi. Runtomkring oss har vi Granös milsvida skogar, älven och lugnet, och med lite tur bjuder kvällarna på norrskenshimlar ovanför oss. Retreatet leds av vår omtyckta yogalärare Moa Westman, som har en rik erfarenhet av att hålla klasser och retreats, och som alltid skapar en energi av tillåtande, lätthet och glädje.
Under den här helgen vill vi låta dig pausa vardagslivet och fokusera helt på dig själv, och vi fyller de två dagarna tillsammans med yoga, meditation, andningsövningar, föreläsningar, och avkoppling. Med hjälp av vinyasa yoga, yinyoga, pranayama och meditation hittar vi vägar att stanna upp och blicka inåt, och skapa välmående både fysiskt och mentalt. Vi äter gott, har utrymme för vila, och allt du behöver göra är att bara vara, och låta dig guidas och fyllas på.
Mer info: www.yogaretreatsnorrland.se

 

25 november – 9 december

Ayurvedisk hälsoresa till Indien

Plats: Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital, Kovalam, Kerala, Indien.
Instruktör: Per Söder & Anita Davén-Söder
Om hälsoresan
Följ med på en riktig hälsoresa till ayurvedans hemland Indien och Kerala. Vi bor i den lilla badorten Kovalam vid arabiska havet längst söderut på den indiska halvön. Här finns sverigevännen Dr Unni som äger och är chefsläkare på den ayurvediska kliniken, Agastyaa Heritage Ayurvedic Hospital. Vi bor på Dr Unnis eget hotell som är byggt i skandinavisk stil med indisk touch. Vi får dagliga helt individualiserade behandlingar på kliniken som ligger intill hotellet samt yogapass på hotellets terasser. Reseledare och yogainstruktörer är Per Söder och Anita Davén-Söder.
Hitta balansen och ladda batterierna
Hälsoresan tar nytta av det ayurvediska synsättet på ohälsa som obalanser i kroppen och under två veckor får du testa de urgamla metoderna att med massage, inpackningar och örter skapa balans i kropp och själ. Den lilla helt bilfria och mycket fridfulla badorten skapar lugn och ro med sina sandstränder och närheten till oceanen. Överallt i staden finns möjlighet till verkliga kulinariska upplevelser i mötet med det sydindiska kökets alla färger, smaker och dofter.
Praktisk info
Pris: 23 450:- per person
Detta ingår i priset:
Flygresa tur och retur med Quatar Airlines Arlanda - Trivandrum (med mellanlandning i Doha)
Transfer fram och tillbaka mellan Trivandrum och vårt hotell (ca 40 min)
Del i dubbelrum (ett fåtal singelrum finns för en extra kostnad av 2500 kr)
14 nätter med frukost samt 10 middagar på lokala restauranger.
13 dagar med individuellt utformade ayurvediska behandlingar på kliniken i anslutning till hotellet.
Yoga varje dag med svenska instruktörer.
En heldagsutflykt.
Huvudläkare på kliniken: Dr Unni (personlig konsultation ingår)
Förkunskaper: inga alls
Researrangör för resan är ReseSkaparna event & resor, som vi samarbetar med. Resegarantier ingår.
Bokning
ReseSkaparna: 08-94 40 40, info@reseskaparna.se

 

December

19 december - 1 januari 2018

14-dagars Retreat – Meditation & Yoga

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
"Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder." En kursist.
Detaljerad info: www.yogameditation.com

 

30 december – 9 januari 2018

Yoga & Ayurveda-retreat i Goa, Indien

Vi välkomnar dig till en favorit i repris – Yoga och Ayurveda på den lugna paradisstranden Agonda beach i Goa – utsedd av Tripadvisor till Indiens bästa strand 2016.
I ett ljuvligt klimat med den långa, fina sandstranden runt hörnet finns det möjlighet till avkoppling, massage, promenader, vila, sol och bad i härliga vågor.
Yogan är en lugn form av klassisk yoga, Satyanandayoga, som verkar kraftfullt på subtil nivå. Då yogan är skonsam och rofylld passar den alla oavsett ålder och tidigare yogaerfarenhet.
För mer info om Satyanandayoga se www.sys.se!
I kurspriset, 8 000 kr ingår:
Boende med del i dubbelrum, 30 dec-9 jan
Daglig yoga, andningsövningar, meditation och djupavslappning
Frukost och middag, 5 dgr
Ayurvedaföreläsning
Resan bokar och betalar du själv.
Anmälan och frågor till Lisa Förander, tel: 0735-22 85 89 eller mail: lisa.forander@misa.se eller Helene Joelsson, tel: 070-290 53 26, mail: helenejoelsson@hotmail.com
För mer info om resan se: https://www.facebook.com/events/1862481180630616/
Kursen leds av de erfarna yoga- och meditationslärarna Helene Savita Joelsson och Lisa Isha Förander, utbildade inom Satyanandayoga, klassisk indisk yoga. Både Helene och Lisa är vana Indienresenärer som har praktiserat och undervisat yoga i många år. Lisa är utbildad ayurvedisk hälsorådgivare och mindfulnessinstruktör. Lisa undervisar till vardags på Centralbadet i Stockholm och Helene på Uppsala Yogaskola.
TripAdvisor om Agonda: “En fridfull och stilla strand långt borta från stressade folkmassor. Platsen passar perfekt om man vill meditera, ligga i solen eller läsa.”

2018

Januari

2-12 januari

Yoga, ACT och Filosofi i Indien 2018

I januari 2018 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en avkopplande och sinnesutvidgande resa till Kerala. Välj den ena veckan eller båda!
Datum: Första resan 3-12/1 och andra 10-19/1 2018.
Lärare är Josephine Selander. Dessutom är Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT med för att andra veckan ge oss ytterligare perspektiv på våra mentala mönster via ACT.
Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns både på Isola di Cocco och på utflykterna.
Boka via lena@jade.se och läs mer på www.nordiskyoga.se

 

10-19 januari

Yoga, ACT och Filosofi i Indien 2018

I januari 2018 erbjuder Jade Travel tillsammans Nordiska Yogainstitutet en avkopplande och sinnesutvidgande resa till Kerala. Välj den ena veckan eller båda!
Datum: Första resan 3-12/1 och andra 10-19/1 2018.
Lärare är Josephine Selander. Dessutom är Helen Ahlström som är socionom, familjeterapeut samt leg. psykoterapeut KBT med för att andra veckan ge oss ytterligare perspektiv på våra mentala mönster via ACT.
Vi välkomnar hela familjen och ger gärna tips på aktiviteter som är kul för stora som små. Möjlighet till barnpassning finns både på Isola di Cocco och på utflykterna.
Boka via lena@jade.se och läs mer på www.nordiskyoga.se

 

11-22 januari

Yoga bliss retreat i Goa / Indien med Lou Å

Välkommen med på en magisk retreat i yogans hemland Indien. För Lou Åberg är det fjärde året och vi är jätteglada att vi nu kan erbjuda resan i vårt program.
Tänkt dig att bo på toppen av ett berg som överblickar Indiska oceanen och att i lugn och avskildhet få yoga och meditera. Du hittar både lugnet där du vaggas till söms av havets brus, samt ny energi i den magiskt vackra naturen i södra Agonda. Här är lugnt och ljuvt och Agonda Beach inbjuder till fridfulla soltimmar och promenader utmed den 3 km långa stranden. Vi bor avskilt på toppen av en kulle med milsvid utsikt och ca 10 min promenad ner till Agonda Beach. Naturlivet är magiskt på denna plats och ofta ser vi både delfiner leka i havet och majestätiska fåglar flyga över vår yogashala.
Denna retreat vill bjuda in dig till att vara i dig själv, att hitta just din väg och att helt släppa vardagens mönster. 
Vi äter oftast på retreatet, men i mitten av retreaten tar vi som vill en avstickare till närbelägna Palolem för lite shopping och äta ute.
Sista dagen avslutar vi med en ceremoni på stranden som får oss att ta med denna ljuvliga upplevelse hem i vardagen.
Se mer och boka på InShape Travel | Yoga Goa | Yoga Retreat Goa | Goa | Yogaresa Goa | Yogaresa Indien | Lou Åberg |
Samt info på www.yogabliss.se Lous hemsida

 

Februari

24 februari - 3 mars

Livets Yoga på Bali

Bland Ubuds vackra risfält får Du möjlighet till att landa i dig själv, med en omgivning som speglar stillhet och lugn blir det lättare att rikta fokus inåt.
Grundpelaren under retreatet är yogan, där den mer fysiska yogan - Ayur Yogan - kombineras med den mer återhämtande Yin Yogan. De båda formerna kan vara utmanande på sitt sätt, men även frigörande. Syftet med kombinationen är att möta kroppen och sinnet på olika sätt och utforska i hur vi kan nå välbefinnande i vår fysiska kropp, samt vår emotionella kropp och energikropp. Förutom denna grundpelare ges även utrymme att utforska i detta på andra vis, bland annat genom akrobatisk yoga, meditation, samtal, föreläsningar och andra övningar.
Ge dig själv en resa där Ditt välmående är i fokus. En resa där kroppen, sinnet och anden får uppmärksamhet med en strävan att nå balans dessa emellan.
Två lärare med liknande yogabakgrunder och olika långa erfarenheter erbjuder en trygg och samtidigt nytänkande undervisning. Wivi-Anne och Alexandra, mor och dotter, är båda utbildade i Ayur Yoga och Yin Yoga och har valt denna kombination för att de anser det ge ett helhetstänk till människans väg till balans och hälsa.
Retreatet hålls på Dragonfly Village i Ubud, Bali. Här bor du spartanskt och naturnära i en delad bungalow, där produkterna och materialen i rummen är noga utvalda och av organisk standard. Njut av naturen bland risfälten, av fritiden där du kan uppleva saltvattenpool och örtångbastu, samt möt dig själv på mattan i ett vackert yogashala med utsikt över den skirande grönskan!
Praktisk information
Datum: 24 februari – 3 mars 2018
Pris: 13 900:- exkl. flyg och flygtransfer. Anmälningsavgift 2.800:- garanterar din plats. Försäkring: rese-, sjuk- och olycksfallsförsäkring ombesörjer deltagaren.
Inkluderat i priset:
• Sex dagars retreat (sju nätter på Dragonfly Village)
• Frukost, lunch och middag dagligen
• Två yogaklasser dagligen• En balinesisk massage
• Två utflykter
• Daglig meditation
• Dagliga workshops
• Fullmånesceremoni
Namasté, Wivi-Anne Nyberg & Alexandra Maliganis
Mer info: helhetsakademin.se

 

--------------------

 

Fri publicering!

Mejla din information till info@yogafordig.nu, underlätta för oss att publicera ditt event genom att skriva enligt förljande:

Datum

Rubrik

Kort förklarande text, 400 tkn

Webbadress och eller annan kontaktuppgift

Bild

Vill du att ditt event kommer med i tidningen är priset 800 kr för ett event, textlängd max 400 tkn. För bild tillkommer 500 kr. Meddela detta i samband med att du mejlar dina uppgifter till oss, så återkommer vi med en bokningsbekräftelse.

Återkommande event läggs i slutet av varje månad.