Upptäck yogaevents

Yogaresor Karibien

yogaresor Karibien

Här hittar du yogakurser, yogaresor, kursstarter och festivaler

Det är gratis att vara med i kalendariet här på webben, mejla din information till info@yogafordig.nu

Yoga och ridning (Frankrike)

Datum: 24 Sep 2018 - 28 Sep 2018 Instruktör: Netti

21 – 24 september reser vi till en av Frankrikes absolut vackraste platser – Camargue. I hänförande vackert landskap bland vita hästar, tjurar, rosa flamingos och salta hav, blir denna plats magisk och som skapt för att ha retreat på. Vi bor på ett noga utvalt hotell i dubbel eller trippel rum, yogar, hänger vid poolen och rider långa stunder under dagarna. Däremellan trollar hotellets kock fram frukost, lunch och middagar baserat på lokala råvaror – Det blir en oförglömlig upplevelse och bättre förutsättningar för några spännande och lekfulla dagar blir svårt att hitta.

Läs mer här

Kursstart: Ayur Yoga – yogalärarutbildning på Helhetsakademin

Datum: 26 Sep 2018

Yogalärarutbildning med fokus på att leda från hjärtat, i föreningen mellan yoga och ayurveda. Utbildningen utgår från de fyra perspektiven kropp, tanke, känslor och energi för att balanserat leda dig in i din resa till yogalärare.

Utbildningsdatum med start 2018:
Del I: 26-30 september 2018
Del II: 21-25 november 2018
Del III: 6-10 mars 2019
Del IV: 15-19 maj 2019
(inkl. certifiering)
Information: 042-761 61

Läs mer här

Yoga/shiatsu i London

Datum: 27 Sep 2018 Instruktör: Maria Nilsson & Agneta Skoog

Följ med Agneta och Maria  till London i september där vi utforskar energimeridianerna i ett 2 delar långt event.

Passen på 2h startar med uppvärmande yang- och fortsätter med behaglig yinyoga. Yinyogan assisteras med ljuvlig shiatsu i positionerna vilket bidrar till en djup avslappning av det parasympatiska nervsystemet. Vi har begränsat detta speciella Yoga/shiatsu event till 10 deltagare för bästa möjliget till assistering.

Vi bor på ett litet hotell i ett lungt område i hjärtat av London. Covent Garden ligger på gångavstånd till massor av Londons turistattraktioner. Under helgen har du även tillgång till en hälsoklubb där du kan delta på yoga och fitnessklasser, simma eller träna i gym.

Pris: 4990 kr med del i dubbelrum alt 5990 kr för enkelrum. I priset ingår boende och workshop.

Sista anmälningsdag 14 augusti till info@winwinuppsala.se

Observera att det är vid detta datum vi vet om resan samlat tillräckligt med deltagare.

Datum: 27-30 september

Aqua yoga kurs – HT 2018 på Upper House spa i Göteborg

Datum: 27 Sep 2018 - 27 Dec 2018 Instruktör: Maria Cerboni

Denna kurs ges på fyra tillfällen under hösten 2018 i en liten grupp. Här får du möjlighet att på ett nästan viktlöst röra dig och bli vän med tempererat vatten. Du får tekniker där du kan slappna av och röra dig med ditt andetag och i ett flow.

I Aqua Yoga kan du släppa allt om att prestera, och kursen kommer vara ett tillfälle där alla kan deltaga oavsett tidigare erfarenheter av yoga eller vattenvana.

Pris: 2290 kr per person för hela kursen (4 tillfällen)

Email: spa@upperhouse.se
Telefon: 031-708 83 25

Läs mer

Helgretreat – Meditation & Yoga (Håå, Småland)

Datum: 28 Sep 2018

Välkommen till internationella Håå Retreat Center i Småland!
Yoga och andningsövningar, djupavspänning och meditation, fritid och karma yoga, kompletterar varandra i en process där du kan genomleva en enastående transformation.
”Tack för de intensiva och djupgående retreats som ni erbjuder.” En kursist.
Datum: 28-30 september

Läs mer här

Yogaretreat på Hjortviken i Hindås utanför Göteborg

Datum: 28 Sep 2018 - 30 Sep 2018

Tillsammans med Smiling YOGA öppnar Hjortviken hotell upp för en inspirerande helg med stärkande, uppbyggande och återhämtande yoga för både vana och nya utövare. I vistelsen ingår yogaklasser, meditation, raw-food-inspiration, boende, god mat och tillgång till relax med bastu och utomhusvarmbad, vackra promenadstråk och mycket mer. Ett perfekt tillfälle att ladda batterierna inför hösten!

Läs mer här

Klassisk Yoga – Meditation med övernattning på kursgården i Årås

Datum: 28 Sep 2018 Instruktör: Gunnar & Eva

Detta är en möjlighet att komma från vardagen, stressa ner och ge dig chansen att njuta av yoga-meditation så du hittar de tankar/sanningar som du inte hinner se i vardagen. Vi kommer göra mycket mer än den fysiska delen av yogan vi känner till i vardagen, vi kommer vara tysta i 2 dagar, göra yogans Hata Yoga Krias (näs och tarmsköljning, frivilligt) och djupgående energimeditationer så som Ajapa Jap. Allt detta för att skapa en process för personlig utveckling.
Vi kommer bo på ett härligt ställe med naturen inpå knutarna som gjort för att hitta mindfullnes och sig själv. Vi kommer fokusera att mycket tid läggs på att yoga och meditera så vi verkligen får känna effekterna av klassisk yoga så som den är i sitt ursprung.
Under de första dagar på retreat kommer du att uppleva en angenäm avspänning i takt med att du finner dig till rätta. En av de första höjdpunkterna är tarmsköljning, där kroppen på ett mjukt sätt får en grundlig utrensning. Därefter går vi på djupet med yoga och meditation på ett sätt som är möjligt först nu, när koncentrationen verkligen är där. Denna fördjupningsfas kulminerar i slutet av kursen med en tystnadsperiod på 2 dagar.

Läs mer här

Yogahelg Selma Spa+ med meditativ vandring

Datum: 28 Sep 2018 - 30 Sep 2018

Välkommen till en härlig yogahelg på Selma Spa+ i Sunne. En helg för dig som vill uppleva yogans alla delar med rörelser, andning, fokus och meditation samt ta del av yogans filosofi – allt för att kunna påverka hur du mår i vardagen. Du kommer också att ha tid över till att njuta av Selma SPA+ utbud av pool, bastu, träning och spabehandlingar.

Mer information: 0730-42 11 12

Läs mer och boka här!

Yoga, mindfulness och meditationsretreat – en heldag i lugnets tecken – Skepparholmen SPA Nacka

Datum: 29 Sep 2018 Instruktör: Lena Olsten & Monica Bohlin

Tillfälle för dig som är nyfiken på mindfulness, mindful yoga och meditation och att uppleva hur det är att vara i tystnad i grupp. Hur påverkas jag, mitt sinne, mina intryck? Vi tillbringar en heldag på underbara Skepparholmen Spa, Nacka. Omgivna av havet och vacker natur, njuter av god mat och samvaro.

På programmet har vi inspirationsföreläsning om mindfulness med flera ”prova på” övningar, Mindful Yoga, Mindful walking, Mindful eating samt lång guidad meditation på tema självmedkänsla. Efter lunchen går vi in i tystnad, ca 3 timmar. Vår erfarenhet från tidigare retreat har visat att vara i tystnad har varit extremt uppskattat!

Kursledare är Lena Olsten och Monica Bohlin, Steg 2 – mindfulnessinstruktörer utbildade hos Mindfulnesscenter.

Möjlighet till övernattning med spa, 2-rättersmiddag finns till rabatterat pris.

Pris för heldagen inkl alla måltider: 1.295 kr.

Läs mer här

Miniretreat – Landa, inspireras och ta hand om dig

Datum: 29 Sep 2018 - 29 Sep 2018

När stannade du upp sist och bara tillät dig att vara?
Varmt välkommen till en dag för dig. Vi vill med denna dag skapa en plats för dig där du inte behöver göra något, du är inte på väg någonstans och det finns inget du behöver ändra på. Du kan bara vara. Du känner efter vad du vill delta i och hur.

Investering:
900 kr vid anmälan innan 15/9. Ordinarie pris 1050 kr.

Anmälan sker till;
boka@everydaywellness.se.

Läs mer