Skip directly to content

Onlinekurs mot stress kombinerar yoga och psykologi

on fre, 05/19/2017 - 10:20

Maria Johansson och Frida Hylander leder kursen Yomi Yin mot stress. Foto: Yogobe

Yogobe och Yomi lanserar en onlinekurs mot stress – som innehåller såväl psykologi som yoga och mindfulness.

Läs även: Unga kvinnor mest utsatta för stress

Den nya kursen Yomi Yin mot stress kombinerar psykologisk teori och kunskap med yoga och mindfulness. Målet är att deltagarna ska hitta strategier och förhållningssätt för att hantera svårigheter i livet, skriver Yogobe i ett pressmeddelande.

– Vi vill göra det enkelt att finna redskapen för att ta hand om sig själv i en ofta hektisk vardag. Därför är vi stolta över att kunna erbjuda Yomi Yin tillsammans med legitimerade psykologerna och yogalärarna Maria Johansson och Frida Hylander, säger Yogobes vd och grundare Peter Munteanu.

Kursen är framförallt praktiskt orienterad, och tanken är att beteendeterapi ska omsättas i praktiken, med hjälp av olika övningar – som inkluderar yoga och meditation.

– För att ändra hur vi mår behöver vi börja med att ändra våra beteenden. Det innebär också att vi tror att vi inte kan ta bort jobbiga tankar, känslor eller impulser. Vi behöver istället hitta fungerande sätt att förhålla oss till det som gör ont i livet, säger psykologen Frida Hylander.

Yomi har sin psykologiska grund i inlärningspsykologi och beteendeterapi, med influenser från Acceptance and Commitment Therapy (ACT) och Compassion Focused Therapy (CFT).

Text: Tomas Tirén

Stora förmåner för dig som prenumererar, teckna prenumeration redan nu!

Mervärden för dig som prenumererar:

 • 300 kronor rabatt på Veda Lilas grund- och helgkurs i ayurveda. Uppge ditt prenumerationsnummer vid anmälan. Läs mer om kursen här.
 • 15 % rabatt på MySpirit shop, och 15 % rabatt på yogaklasser på MySpirit.
 • Rabatt på Mediyogainstitutets onlineyogatjänst BalansOnline, Din månadskostnad 59 kr oavsett vilket abonnemang du väljer (en, tre eller tolv månader).
 • 300 kr rabatt på Yoga Games, Yoga Games går i Göteborg varje år och från och med 2015 även i Stockholm.
 • Full tillgång till vårt arkiv, vilket gör att du kan läsa tusentals tidlösa yogaartiklar och -reportage i din surfplatta eller dator. Läs mer här!
 • Våra specialtidningar om rawfood, ayurveda och fitness utan extra kostnad.
 • Yoga och träna hemma med några av Sveriges främsta yogalärare: - Testa Yogobe för 99 kr din första månad. (90 kr rabatt) - Årsprenumeration på Yogobe för 1699 kr. (200 kr rabatt) Använd ditt friskvårdsbidrag. Träna och yoga var du vill, när du vill online. Enkelt och utan bindningstid.
 • 10 procent rabatt på standardpriset på Ängsbackas festivaler, No Mind, Yogafestivalen och Tantrafestivalen. Se mer på här!
 • 150 kr rabatt på våra halvdagsretreater på Hellasgården. 
 • 100 kr rabatt på Yogagalan som vi arrangerar i februari varje år.
 • Ta del i en mängd utlottningar från våra samarbetspartners.

Mer information om hur du tar del av prenumerationsförmånerna får du i ett svarsmejl när du tecknar din prenumeration

Teckna prenumeration redan nu!